Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ στο Παίδων Πεντέλης

Συγκέντρωση στο Παίδων Πεντέλης προγραμματίζει για αύριο, Παρασκευή, στις 9 π.μ. η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέροντας ότι είναι «ντροπή, απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, ο υπουργός Υγείας να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου και των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης». 

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι είναι «λάθος να αφήνεται μία περιοχή χωρίς παιδιατρική κάλυψη» και «ήδη στα ΤΕΠ των δύο άλλων Παιδιατρικών Νοσοκομείων αυξήθηκε η αναμονή των παιδιών που περιμένουν ώρες να εξυπηρετηθούν».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την ευνοϊκή για τους κλινικάρχες συνεργασία με το ΕΣΥ, σχολιάζοντας ότι «ο ιδιωτικός τομέας προστατεύεται και δέχεται ελάχιστα περιστατικά που ήδη έχουν νοσηλευθεί και σταθεροποιηθεί ή από τα ΤΕΠ τα οποία εμφανίζουν ήπια νόσηση και έχουν άριστη πρόγνωση για την αποκατάσταση της υγείας τους».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι κάνουν «διαλογή περιστατικών», προσθέτοντας ότι «οι ιδιωτικές κλινικές που υποτίθεται επιτάχθηκαν πληρώνονται από το Δημόσιο για το σύνολο των κλινών που έχουν επιταχθεί ανεξάρτητα των ασθενών που νοσηλεύουν».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «η εικόνα σήμερα με τις νοσηλείες του ιδιωτικού τομέα από το Πληροφοριακό Σύστημα Υπουργείου Υγείας είναι η εξής: Επιτάχθηκαν συνολικά 543 απλές κλίνες για περιστατικά κορονοϊού και νοσηλεύονται σήμερα 267 περιστατικά. Οι ιδιωτικές κλινικές πληρώνονται για το σύνολο των κλινών που διαθέτουν (543) αν και είναι κενές 279 κλίνες» και καταλήγει: «Γιατί είναι κενές την ώρα που πλημμυρίζουν με ράντζα τα Νοσοκομεία;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί