Πέραμα – Δικηγόροι Σαμπάνη: Βαλλιστική και DNA καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των αστυνομικών

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά κατά διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα, στις 23 Οκτωβρίου 2021, αναφέροντας ότι το πορίσματα των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης δηλαδή η βαλλιστική εξέταση και το DNA επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της οικογένειας του 18χρονου και των ανηλίκων ενώ καταρρίπτουν εκείνους των έξι αστυνομικών που κατηγορούνται.

Στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι γνωστοποιούν η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη υπέβαλε την Τετάρτη υπόμνημα στην Δ’ Ανακρίτρια Πειραιά και ότι ζητά να αποδοθούν ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. για την απόδοση και καταστροφή του ΙΧΕ οχήματος που όπως λένε «αποτελεί βασικό πειστήριο της υπόθεσης και θα έπρεπε να έχει κατασχεθεί».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, από τη βαλλιστική έκθεση προκύπτει ότι «η ομοβροντία των 36 πυροβολισμών ήταν δολοφονική και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συνοδηγού Νίκου Σαμπάνη και τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη στην πίσω θέση Ε.Μ.»

Η ανακοίνωση:

«Τα πορίσματα των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης (βαλλιστική και DNA) επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της οικογένειας του δολοφονημένου 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη και των δύο ανήλικων Ρομά Ε.Ζ. και Ε.Μ. για τα γεγονότα της 23/10/2021 στο Πέραμα.

Για λόγους αποκατάστασης της αλήθειας απέναντι σε παραπλανητικές ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χτες, επισημαίνουμε βασικά ευρήματα:

– Από τη βαλλιστική έκθεση προκύπτει ότι η ομοβροντία των 36 πυροβολισμών ήταν δολοφονική και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συνοδηγού Νίκου Σαμπάνη και τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη στην πίσω θεση Ε.Μ.. Ο φυσικός αυτουργός του βαρέος τραυματισμού του Ε.Μ. ταυτοποιήθηκε. Όλες οι τρύπες από σφαίρες είναι στο δεξί και οπίσθιο μέρος του οχήματος. Στο όχημα, δεν υπάρχει καμία τρύπα σφαίρας από την πλευρά του οδηγού, εξού και ο Ε.Ζ. που ήταν οδηγός διασώθηκε.

– Ίχνος Dna του Ν. Σαμπάνη βρέθηκε στο χερούλι της πόρτας του συνοδηγού

– Ίχνος Dna του Ε. Ζ. βρέθηκε στο χερούλι της πόρτας του οδηγού.

– Αίμα του Νίκου Σαμπάνη βρέθηκε τόσο στο κάθισμα της θέσης του συνοδηγού όσο και στο δεξί μέρος του καθίσματος του οδηγού. Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει στο ακέραιο την απολογία του Ε. Ζ. ότι ο Νίκος, καθήμενος στη θέση του συνοδηγού και χτυπημένος στο λαιμό, είχε γείρει προς τη θέση του οδηγού.

– Δακτυλικά αποτυπώματα του Ε. Ζ. βρέθηκαν στην πόρτα του οδηγού. Τα συκοφαντικά και ρατσιστικά ψέματα ότι ο Ε. Ζ. προσήλθε να απολογηθεί, όντας άσχετος με την υπόθεση, κατέρρευσαν.

– Η πόρτα του οδηγού άνοιξε στη διάρκεια της ομοβροντίας των πυροβολισμών.

– Η θέση του συνοδηγού είναι τρυπημένη ψηλά, στο σημείο όπου ο Νίκος δέχτηκε το θανατηφόρο τραύμα.

Από τις εκθέσεις προκύπτει ότι λείπουν σφαίρες που έχουν ανεξήγητα εξαφανιστεί, αν και θα έπρεπε να έχουν βρεθεί εντός του οχήματος και να έχουν κατασχεθεί. Συμπληρωματικές έρευνες είναι απαραίτητες, πλην όμως δεν μπορούν να λάβουν χώρα λόγω καταστροφής του επίμαχου οχήματος με ευθύνη της ΕΛΑΣ.

Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη υπέβαλε σήμερα υπόμνημα στην Δ’ Ανακρίτρια Πειραιά. Προσκομίστηκε το αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιοποίησε η Εφημερίδα των Συντακτών και το OmniaTv, στο οποίο ακούγεται αστυνομικός, λίγο μετά την ανθρωποκτονία, να λέει “κάποιος έφυγε… ο οδηγός έφυγε”, και ζητήθηκε η εξέτασή του από τη ΔΕΕ. Επίσης, η οικογένεια ζητά να αποδοθούν ευθύνες στην ΕΛΑΣ για την απόδοση και καταστροφή του ΙΧΕ οχήματος που αποτελεί βασικό πειστήριο της υπόθεσης και θα έπρεπε να έχει κατασχεθεί.

Για τα πορίσματα των εκθέσεων θα κατατεθεί υπόμνημα από τεχνικό σύμβουλο.

– Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος της οικογένειας του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη
– Αλεξάνδρα Καραγιάννη, συνήγορος της οικογένειας του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη
– Ηλίας Γιαννόπουλος, νομικός σύμβουλος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και συνήγορος της οικογένειας του Νίκου Σαμπάνη.
– Βούλα Δημητριάδου, συνήγορος των δύο ανήλικων Ρομά Ε.Ζ. και Ε.Μ..»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί