Κορονοϊός: Τελείωσαν τα μονοκλωνικά – Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αντιιικά χάπια

Η Μίνα Γκάγκα παραδέχτηκε ότι τα μονοκλωνικά έχουν δοθεί όλα προσθέτοντας ότι κρίθηκε ότι είναι καλύτερο να συνεχίσουμε με τα αντιιικά χάπια

Το άνοιγμα της πλατφόρμας την Παρασκευή (14/01) για τη χορήγηση αντιιικών χαπιών, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Όπως τόνισε η ίδια, τα αντιιικά χάπια θα δίνονται όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, δηλαδή από τα νοσοκομεία ή από τα φαρμακεία μέσω συνταγογράφησης.

«Τα μονοκλωνικά έχουν όλα δοθεί και η πλατφόρμα έχει κλείσει» δήλωσε η κα Γκάγκα και πρόσθεσε ότι «έχουμε τελειώσει με τα μονοκλωνικά. Ξεκινάμε τη χορήγηση αντιιικών χαπιών, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο και θα δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά για τους ασθενείς με τα μονοκλωνικά, πάλι με συνταγογράφηση».

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε ότι επειδή δεν έχει δοθεί άδεια στη χώρα, ο ασθενής θα υπογράφει για να πάρει τα εν λόγω αντιιικά φάρμακα, τα οποία «έχουν μια πρώτη θετική γνωμοδότηση αλλά όχι έγκριση. Φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά», σημείωσε η ίδια.

Επιπλέον, η κα Γκάγκα πρόσθεσε ότι οι γιατροί θα συνταγογραφούν στις ίδιες ομάδες ασθενών που τα λάμβαναν μέχρι τώρα, τονίζοντας ότι «θα δίνονται από τα νοσοκομεία για τους νοσηλευόμενους ή από φαρμακεία για τους ανθρώπους που είναι εκτός (σ.σ. νοσοκομείων) μέσω συνταγογράφησης από ιατρεία του ΕΟΠΥΥ»

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε ότι απαντώντας σχετικά με τα μονοκλωνικά και εάν θα ξαναπαραλάβει η χώρα, ότι «αυτή τη στιγμή κρίθηκε ότι είναι καλύτερο να συνεχίσουμε με τα αντιιικά χάπια».

Η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί