Κ. Βαξεβάνης: Το σχέδιο φίμωσης της δημοσιογραφίας από την Μητσοτάκης ΑΕ, δεν θα περάσει – Τεράστιο κύμα συμπαράστασης στο Twitter

Ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης στον Κώστα Βαξεβάνη εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στα Social Media, με το #μετονΒαξεβάνη να βρίσκεται στην πρώτη θέση του Twitter.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Καλούν τον Βαξεβάνη ως κατηγορούμενο για εγκληματική οργάνωση

Από την στιγμή που διέρρευσε η δίωξη του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Documento, για τα όσα αποκάλυψε στην υπόθεση Novartis, το Twitter πήρε φωτιά από πολίτες και πολιτικά πρόσωπα που δηλώνουν την στήριξη τους στο πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη.

Κώστας Βαξεβάνης: Το σχέδιο φίμωσης της δημοσιογραφίας από την Μητσοτάκης ΑΕ, δεν θα περάσει

«Με τη δίωξή μου, τα πρωτογενή στοιχεία που έχω στην κατοχή μου νομιμοποιούμαι να τα χρησιμοποιήσω- Μπαίνουν σε σκοτεινό αμπάρι, εμείς θα το φωτίσουμε»

«Έχουμε να κάνουμε με την επιβολή ενός καθεστώτος Μήτσοτακη-Τραμπισμού, που δεν έχει στόχο μόνο το Documento.  Όταν ο κ Μητσοτάκης λέει διώξτε τον Βαξεβάνη για το σκάνδαλο Novartis, έχει πρωτίστως προσωπικό συμφέρον γιατί είναι ο άνθρωπος που είχε φίλο τον βασικό πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis, τον κ Φρουζή», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης με αφορμή τη δίωξη εναντίον του για τις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

«Όταν έφτασε το σκάνδαλο Novartis, πριν καν υπάρξει οποιαδήποτε διαρροή που να αναδεικνύει το μέγεθός του, ο κ Μητσοτάκης είχε πει ότι αυτό είναι σκευωρία, όχι μόνο για να καλύψει τον Άδωνι και τους λοιπούς, αλλά γιατί ήταν φίλος του πρωταγωνιστή του σκανδάλου κ Κωνσταντίνου Φρουζή. Γι’ αυτό συμβαίνουν αυτά τα ντροπιαστικά για τη Δημοκρατία και τη δημοσιογραφία γεγονότα και βλέπουμε διώξεις σε μένα, στην Παπαδάκου, στον Τάρκα και τον Φιλιππάκη. Αυτός είναι ο λόγος που πέφτουν τα προφίλ στο facebook του Κραουνάκη, της Λουπάκη και άλλων που θα ακολουθήσουν.   

Αυτά που συμβαίνουν παραπέμπουν σε ντροπιαστικά γεγονότα που συνέβησαν στην ταραγμένη ιστορία της χώρας μας, κατά το μετεμφυλιακό κράτος των δεκαετιών του ’50 και του ’60.  Τα ίδια πράγματα επαναλαμβάνονται σήμερα με άλλους όρους αλλά και με άλλους πρωταγωνιστές. 

Σήμερα με τις κινήσεις αυτές, το μήνυμα που θέλουν να στείλουν σε όσους δημοσιογράφους  έχουν απομείνει είναι να σωπάσουν είτε με το καλό είτε με το άγριο. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει είτε να παίρνουν χρήματα από τη λίστα Πέτσα και να κάνουν και πέντε τούμπες είτε θα κατηγορηθούνται για κακουργήματα. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Αλλά να είστε σίγουροι ότι τους επιφυλάσσω εκπλήξεις. Τις εκπλήξεις από τα πρωτογενή στοιχεία που διαθέτω. Αυτά φοβόντουσαν και δεν με κάλεσαν στην Επιτροπή της Βουλής να καταθέσω, παρότι το ζητούσα. 

Την έφοδο που πραγματοποιεί η κυβέρνηση στη δημοσιογραφία, την ελευθερία του Τύπου και τη Δημοκρατία γενικότερα, ο κόσμος την έχει καταλάβει, και γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται στο πλευρό μου με συγκινητικά μηνύματα υποστήριξης. Ο κόσμος γνωρίζει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει τον κ Μητσοτάκη είναι η Μητσοτάκης ΑΕ κι ότι με τον αυταρχικό τρόπο που αντιμετωπίζει την δημοσιογραφία αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. 

Την Τετάρτη που θα καταθέσω στην ανακρίτρια κ Αλεβιζοπούλου Κωνσταντίνα, θα υποβάλλω αίτημα να μου δοθούν όλες οι σχετικές δικογραφίες, γιατί εκεί υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία πέραν κάθε αμφιβολίας για τους ερευνώμενους με το σκάνδαλο. Θα πάω με στοιχεία που θα αφορούν στο τι έγινε με τον κ Μανιαδάκη, την κ Ράϊκου και άλλους δικαστές. Τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου είναι αθέμιτα για να χρησιμοποιηθούν δημοσιογραφικά, αλλά με τη δίωξή μου νομιμοποιούμαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και άρα μπορώ να παίξω μαγνητοταινίες και συνομιλίες. Μπαίνουνε στο σκοτεινό αμπάρι, το οποίο εμείς θα φροντίσουμε να φωτίσουμε». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί