Δύο νεκροί από την κακοκαιρία «Διομήδης» – Αγνοείται νεαρή γυναίκα

Συνεχίζονται την Πεμπτη οι βροχές και χιονοπτώσεις στην κεντρική κυρίως Ελλάδα, αλλά και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ πνέουν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, καθώς η κακοκαιρία «Διομήδης» συνεχίζει το πέρασμά της.

Σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, καθώς λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών έχει δημιουργηθεί παγετός στο οδικό δίκτυο.

Ο πολύ μεγάλος όγκος νερών που έπεσε με τις χτεσινές βροχοπτώσεις συνεχίζει να προκαλεί επίσης σημαντικά προβλήματα κυρίως στην Θεσσαλία, με ποτάμια να έχουν υπερχειλίσει, πνίγοντας κυριολεκτικά πολύ μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών, κτηνοτροφικές μονάδες, ακόμη και τμήματα οικισμών, μπαίνοντας μέσα σε σπίτια και προκαλώντας καταστροφές.

Πολλοί Δήμοι ζητούν να κηρυχθούν τμήματά τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μέχρι χτες το βράδυ είχαν καταγραφεί δύο θάνατοι σχετιζόμενοι με την κακοκαιρία, ενώ ένα ακόμη άτομο αγνοείτο.

Χωρίς ακτοπλοϊκές συνδέσεις και την Πέμπτη

Συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο φτάνουν σε ισχύ ως και τα 9 μποφόρ.

Αντίθετα, εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Κεραυνοβολήθηκε ενώ αντιμετώπιζε βλάβες στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ

Το μεσημέρι της Τετάρτης ένας εργαζόμενος σε συνεργείο εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

Ο άτυχος 50χρονος κεραυνοβολήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης βλάβης. Παρά τις προσπάθειες τρίτων να κρατηθεί στη ζωή, το ασθενοφόρο και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός του.

Η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ σε σχετική ανακοίνωσή της υπογράμμισε το πρόβλημα της ελλιπούς εκπαίδευσης που υπονομεύει τις συνθήκες ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Αναζητείται η γυναίκα – εντοπίστηκε νεκρός ο άνδρας 

Στην περιοχή του Δήμου Βισαλτίας Σερρών και στον ορεινό όγκο του Λαγκαδίου συνεχίζεται η αναζήτηση της 24χρονης γυναίκας που μαζί με έναν 37χρονο άνδρα είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά ρέματος που επιχείρησαν να διασχίσουν. 

Χτες το απόγευμα εντοπίστηκε νεκρός ο άτυχος 37χρονος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί