Στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με εργαζομένους του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης – Όχι στον «ακρωτηριασμό» της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης

Συνάντηση με εργαζομένους του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης που κινητοποιούνται κατά της απόφασης του υπουργείου Υγείας να μην εφημερεύει το νοσοκομείο και να μετατραπεί σε mega – Εμβολιαστικό Κέντρο είχαν σήμερα βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό, την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη, τον γιατρό και πρώην βουλευτή Νίκο Μανιό και άλλα στελέχη της ΝΕ Βόρειας Αθήνας πραγματοποίησαν ανοικτή συζήτηση με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το αιφνιδιαστικό και ακατανόητο σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να αναστείλει την τακτική λειτουργία ενός εξειδικευμένου παιδιατρικού νοσοκομείου για να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τα μέλη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ για τη συμβολή του νοσοκομείου τόσο στη μάχη κατά της πανδημίας όσο και για τις τριτοβάθμιου χαρακτήρα υπηρεσίες που παρέχει στον παιδικό πληθυσμό του λεκανοπεδίου και της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους κατά της διαλυτικής για το νοσοκομείο επιλογής του υπουργείου Υγείας και διατύπωσαν τις προτάσεις τους, όπως διαμορφώθηκαν στην Γενική Συνέλευση η οποία είχε προηγηθεί.

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε «ακατανόητο» το χειρισμό της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας τη στιγμή μάλιστα που η πανδημία είναι σε έξαρση, οι εισαγωγές λόγω Covid-19 έχουν αυξηθεί δραματικά (40%), και η πίεση των νοσοκομείων στις εφημερίες είναι αφόρητη, τόνισε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη διεθνής πρακτική και ότι είναι πρωτοφανής η ανάθεση του εμβολιασμού των παιδιών στα νοσοκομεία και όχι σε δομές της ΠΦΥ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ενίσχυση της δυσπιστίας απέναντι στην ασφάλεια των εμβολίων που προκαλεί μία τέτοια ενέργεια.

Τέλος, ο κ. Ξανθός τόνισε ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρεί σε «ακρωτηριασμό» της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης και κάλεσε τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις σε συστράτευση για τη δημιουργία ενός ενιαίου υγειονομικού, κοινωνικού και πολιτικού μετώπου όχι μόνο για την αποτροπή του συγκεκριμένου σχεδιασμού αλλά για την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. 

Ακολούθως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξέφρασε τη συμπαράστασή της στην αγωνία των εργαζομένων για μία τέτοια δυσοίωνη εξέλιξη και αναγνώρισε την αγάπη και τον πατριωτισμό που έχουν επιδείξει οι υγειονομικοί υπάλληλοι κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ενώ δήλωσε «θα είμαστε δίπλα σας και θα δώσουμε μαζί την μάχη για να μείνει όρθιο και πλήρως λειτουργικό το Παίδων Πεντέλης».

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε επίσης ότι στηρίζει πλήρως τον αγώνα των εργαζομένων και δεσμεύθηκε την ανάδειξη του ζητήματος τόσο στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της αυτοδιοίκησης όσο και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με την προτρέποντας τους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενους: «Σταθείτε όρθιοι και αλληλέγγυοι και θα τα καταφέρουμε».

Τέλος, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησαν συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και ειδικότερα με τον διοικητή του διασυνδεόμενου νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» Ηλία Δαλαΐνα και την αναπληρώτρια διοικήτρια ΓΝ Παίδων Πεντέλης Ευσταθία Κατοίκου μεταφέροντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης με την Διοίκηση, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε υπόψη τους τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ισομερή κατανομή του φόρτου του εμβολιασμού των παιδιών σε όλες τις παιδιατρικές δομές του λεκανοπεδίου Αττικής. Στο πνεύμα αυτό ο Αν. Ξανθός θεώρησε απαραίτητη την ενεργό εμπλοκή των δομών ΠΦΥ, τη συνεργασία των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων αλλά και τη συμβολή των ενόπλων δυνάμεων στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τον εμβολιασμό του παιδικού πληθυσμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί