Επιστολή στο νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης από τον Ιερατικό Σύνδεσμο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Επιστολή στο νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ Ευγένιο εξέδωσε ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Σεβασμιώτατε, Πάτερ και Δέσποτα !

          Με αισθήματα ανυπόκριτης χαράς, βαθιάς συγκινήσεως και θερμής ευχαριστίας προς τον Θεό ο ευαγής κλήρος της επαρχίας σας δέχθηκε το χαρμόσυνο άγγελμα της επάξιας εκλογής σας από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου στον πρώτο θρόνο της αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης. 

        Ως Αρχιεπίσκοπος και Πρωθιεράρχης «της ευσεβούς των Κρητών νήσου», ανέρχεσθε στον μαρτυρικό εκείνο θρόνο, τον οποίο περικόσμησαν, εκλέϊσαν και καθαγίασαν με τη βιωτή και την εν Χριστώ πολιτεία τους εκτός από τον πρώτο επίσκοπο της μεγαλονήσου, απόστολο Τίτο, σπουδαίες εκκλησιαστικές μορφές όπως οι άγ. Κύριλλος, Μύρων, Ευμένιος και Ανδρέας ο Μελωδός, αλλά και οι Άνθιμος ο Ομολογητής, Νεόφυτος ο Πατελλάρος, Γεράσιμος Δ’ ο Παρδάλης, καθώς και από τους νεωτέρους οι Ευγένιος ο Ψαλιδάκης, του οποίου το όνομα σας εμπιστεύθηκε ο αοίδιμος Γέροντάς σας Μητροπολίτης Πέτρας Νεκτάριος, Τιμόθεος ο Παπουτσάκης και ο άμεσος προκάτοχός σας, πολιός και σοφός, Ειρηναίος ο Αθανασιάδης. 

        Έχουμε την πεποίθηση Σεβασμιώτατε, ότι με την εκλογή σας συμπληρώνεται ένας ακόμη χρυσός κρίκος στην μακρά αλυσίδα των προκαθημένων της εν Κρήτη Ολκάδος του Χριστού, την οποία ως δεξιός οιακοστρόφος θα οδηγήσετε πρωθιεραρχικώς στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε «εις νομάς σωτηρίους».

          Επιθυμούμε να σας διαβεβαιώσουμε ευλαβώς, ότι σύμπας ο ιερός κλήρος της Μητροπόλεως μας θα δέεται αδιαλείπτως, όπως ο Δομήτωρ της Εκκλησίας σας διατηρεί σώο, έντιμο, υγιή, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα το λόγο «της αληθείας» Του, υποσχόμενοι ότι θα επιδιώξουμε να αναδειχθούμε συγκυρηναίοι στο έργο σας,  συνδεδεμένοι μαζί σας αρμονικώς και αρραγώς «ως χορδαί κιθάρα» μέσω του νέου ποιμενάρχου μας, με τον οποίο και τους λοιπούς αδελφούς σας συνεπισκόπους και Μητροπολίτες θα συγκροτείτε και ως πρόεδρος θα διευθύνετε την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.   

Είησαν τα έτη σας πλείστα, ευφρόσυνα και καρποφόρα σεπτέ πρωθιεράρχα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερατικού Συνδέσμου 

Της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί