Αντίστροφη μέτρηση για το καθημερινό φύλλο της Αυγής

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η ιστορική εφημερίδα της αριστεράς. Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, θα συζητηθεί το θέμα. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Σε κλείσιμο του καθημερινού φύλλο της Αυγής με παράλληλη ενίσχυση στο κυριακάτικο και στο site προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τους εργαζόμενους να πραγματοποιούν μία από τις μαζικότερες συνελεύσεις των τελευταίων ετών, σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, ανακοινώνοντας κινητοποιήσεις.

«Η πτώση των εσόδων του Μέσου και η αδυναμία περεταίρω χρηματοδότησης από το κομματικό ταμείο, εκ των πραγμάτων οδηγούν στην δύσκολη αλλά αδήριτη ανάγκη να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της Αυγής» σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου και ενώ το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη (13/01) στο Πολιτικό Συμβούλιο παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισήγηση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να κλείσει το καθημερινό φύλλο όμως εκφράζονται αντιρρήσεις εσωκομματικά με μία από της τάσης («Ομπρέλα») να μην συμφωνεί με την εισήγηση.

Τις επόμενες ημέρες τόσο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που αποτελεί το βασικό μέτοχο της εφημερίδας, όσο και το ΔΣ της εφημερίδας, «θα κληθούν να εξετάσουν και να πάρουν τις δύσκολες αλλά αναγκαίες εκείνες αποφάσεις, όπως και το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής έκδοσης του καθημερινού φύλλου», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι «η ιστορική εφημερίδα της αριστεράς όχι μόνο ΔΕΝ θα κλείσει, αλλά θα ενισχύσει την παρουσία της τόσο διαδικτυακά, όσο και στο Κυριακάτικο φύλλο της».

Γιατί «η διατήρηση και ενίσχυση της φωνής της Αυγής, ιδίως μέσα στο σύνθετο και δυστοπικό μιντιακό περιβάλλον που έχει εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι μόνο ζήτημα ιστορικότητας, αλλά και Δημοκρατίας», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί