Η Βικελαία αποχαιρετά την Αργυρώ Καρούζου

Την πρώην συνάδελφό του, Αργυρώ Καρούζου, η οποία έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή, αποχαιρετά μέσω ανακοίνωσής του ο Προϊστάμενος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κ. Δημήτρης Χ. Σάββας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Αργυρώ Καρούζου! Ένας αποχαιρετισμός στη μνήμη της.

Έφυγε πριν λίγες ημέρες για το μεγάλο της ταξίδι, η πρώην συνάδελφος Αργυρώ Καρούζου! Μία καρτερική και καλοσυνάτη Δέσποινα, μία εργατική, αθόρυβη και υπέρμετρα σεμνή, μία εκ των παλαιάς κοπής υπαλλήλων του Δήμου μας. Η δεσποινίς Αργυρώ, όπως την είχαμε γνωρίσει εμείς οι πιο παλιοί εργαζόμενοι στη Βικελαία Βιβλιοθήκη.

Είχα την τύχη και την τιμή να την γνωρίσω και να με καλωσορίσει τον Απρίλη του 1986, όταν πρωτοανέβηκα τα πρώτα σκαλοπάτια εκείνης της καλαίσθητης και μαρμάρινης σκάλας (που δεν υπάρχει πια..) του Μεγάρου Αχτάρικα της Βικελαίας Βιβλιοθήκης.

Ο τότε έφορος, ο αείμνηστος Νίκος Χ. Γιανναδάκης απουσίαζε στην Αθήνα, προκειμένου να διεκπεραιώσει την δωρεά της Βιβλιοθήκης του Γιώργου και της Μαρώς Σεφέρη. Όλους εμάς τους παλιότερους υπαλλήλους, η Αργυρώ Καρούζου μας υποδέχτηκε με απίστευτη στοργή και με μοναδική εγκαρδιότητα. Μία μητρική πραγματικά σχέση που κράτησε μέχρι τελευταία. Η Αργυρώ Καρούζου υπήρξε για ένα διάστημα εφορεύουσα στη Βιβλιοθήκη μας και πιο μπροστά μία εκ των χαρισματικών για την καλλιγραφία τους πρακτικογράφους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απ’ όλους εμάς τους εργαζόμενους της Βικελαίας Βιβλιοθήκης στη σεβάσμια μορφή της, στην προσφορά της και στο ψυχικό της μεγαλείο. Στο πέρασμά της, που για όλους μας αποτελεί παράδειγμα και πράξη ευθύνης και χρέους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί