Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας

Κάλεσμα για συγκέντρωση στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, οι «εικόνες ντροπής» χιλιάδων συνανθρώπων μας που περιμένουν για ώρες για έλεγχο για SARS-CoV-2 και οι εκατοντάδες υγειονομικοί σε καραντίνα επιβάλλουν την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και την στελέχωση των νοσοκομείων.

Παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί «θωράκισης του ΕΣΥ» – που διαψεύδονται από τη μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στην Υγεία και του κονδυλίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας – η πραγματικότητα είναι ότι τα δημόσια νοσοκομεία, το ένα μετά το άλλο, «πλημμυρίζουν» από ασθενείς COVID-19 και κινδυνεύουν να μετατραπούν σε νοσοκομεία «μιας νόσου».

Για ακόμη μία φορά, εξαιτίας των πολλών εισαγωγών covid τις τελευταίες μέρες, σχεδιάζεται η επαναλειτουργία και δεύτερης κλινικής covid στερώντας κρεβάτια από ασθενείς άλλων παθήσεων.

Αντί όμως για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, η κυβέρνηση επιμένει να κρατά σε αναστολή εργασίας περισσότερους από 6000 εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα η επικίνδυνη οδηγία του ΕΟΔΥ επιβάλλει την επιστροφή στην εργασία (ακόμη και σε τμήματα με ασθενείς ευπαθών ομάδων) νοσούντων υγειονομικών μετά από 5ήμερη καραντίνα, διευκολύνοντας την ήδη μεγάλη ενδονοσοκομειακή διασπορά.

Στο ΠΑΓΝΗ όπου παραμένουν κενές περισσότερες από 550 οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα (χωρίς να έχει γίνει έλεγχος του υπόλοιπου προσωπικού), υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι που είναι σε αναστολή εργασίας και  περισσότεροι από 300 συμβασιούχοι συνάδελφοι κινδυνεύουν με απόλυση τον Μάρτιο.

Ταυτόχρονα, αντί για την ενίσχυση των Κέντρων υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό για να εξασφαλισθεί συστηματικός δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος για SARS-CoV-2, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν και να ταλαιπωρούνται, ενώ η κυβέρνηση κυριολεκτικά μας «κοροϊδεύει» με δηλώσεις για δήθεν «τα φθηνότερα test» και με «επιβολή πλαφόν».

Αντί για πύκνωση των δρομολογίων και λήψη αναγκαίων μέτρων προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ασθενείς, εργαζόμενοι, φοιτητές συνωστίζονται καθημερινά μέσα σε αυτά.  

Αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και συνεχίζουν τις συγχωνεύσεις εκατοντάδων σχολικών τμημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τάξεις με 27 μαθητές και να συνωστίζονται σε ακατάλληλες αίθουσες.

Για όλα τα παραπάνω, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΓΕΝΑΡΗ 13:00 στα γραφεία της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ και ταυτόχρονη συνέντευξη τύπου για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε εργαζόμενοι και πολίτες. 

Καλούμε όλα τα Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να διεκδικήσουμε μαζί:

Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

►ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ 

Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς. Άμεση λειτουργία εργαστηρίου στο ΠΑΓΝΗ για τον έλεγχο για covid.

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές.

Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί