Στο πρόγραμμα «Προίκα του μωρού» της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχει ο Δήμος Γόρτυνας

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γόρτυνας  καλωσορίζει  τη νέα χρονιά  με το νέο πρόγραμμα  της Δ/νσης  Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας,  «Προίκα του μωρού».

Στόχος είναι η στήριξη των γυναικών του Δήμου Γόρτυνας  που πρόκειται να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους εντός του έτους 2022, σε Δημόσιο Νοσοκομείο και είναι ωφελούμενες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ).

Το πακέτο της «Προίκας του μωρού» περιλαμβάνει όλα τα βασικά είδη, καθώς και εξοπλισμό, που χρειάζονται το βρέφος και η μητέρα του, κατά τους πρώτους μήνες ανάπτυξης του μωρού.

Ο Δήμος μας θα «ενισχύσει» το πακέτο, με πλεκτά μωρουδιακά που ετοιμάζουν οι ηλικιωμένες κυρίες του ΚΗΦΗ μας, καθώς και τις πρώτες πάνες.

«Συμμετέχουμε ενεργά στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης, εμπλουτίζοντας μάλιστα το πακέτο βοήθειας προς τις νέες μητέρες με επιπλέον είδη πρώτης ανάγκης για τα μωρά τους, που θα έρθουν στον κόσμο τους επόμενους μήνες. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν ενεργά αυτή την προσπάθεια και, από την πλευρά μας, ως Δήμος, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να στηρίξουμε τους νέους γονείς, που καλούνται να σηκώσουν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό βάρος, σε συνθήκες δύσκολες, ώστε να καλύψουν βασικές ανάγκες του παιδιού τους» αναφέρει ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Πληροφορίες για τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και για τους  συμπολίτες μας που θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να συμβάλουν  στο καλωσόρισμα των νέων μελών στην κοινωνία μας, παρέχονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γόρτυνας (τηλ. 2892340334), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Στο πρόγραμμα «Προίκα του μωρού» της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχει ο Δήμος Γόρτυνας”

  1. Δήμος Σθένης

    Συμβαίνουν όταν η ψήφος για την ανάδειξη των οργάνων διαχείρισης της ¨εξουσίας¨ (Κυβέρνηση, Περιφέρειες, Δήμοι, κ.τ.λ.) παίζεται, όπως πάντα, στα τραπέζια των “κολυβιστών” της …δημοκρατίας!!! Αυτός που έχει τον τρόπο και την έννομη δυνατότητα να εξαγοράζει την ψήφο , είναι αχρείος, βέβαια, αλλά κι εκείνος που θεωρεί την υπόστασή του, το πολιτικό του παρών …εμπόρευμα έχει την ευθύνη του! Και η εξαγορά της ψήφου έχει πολλές μορφές: ζωντανό χρήμα, κολακεία, υπόσχεση, θεσούλα, εξυπηρετησούλα, τρυπωματάκι, χαμογελάκι, χειραψειούλα επιδεικτική, προσφώνηση, δήθεν γνωριμία και ψευτοτακιμιά, κ.τ.λ., που περισσότερο ως εξαπάτηση ομολογείται και ως “κοψοχέρης αυτοχαρακτηρίζεται ο εκ του όφεως παρασυρθείς, μετά που θα πέσει η ψήφος, φυσικά! Κι ύστερα του κλώτσου και του μπάτσου και μέχρι τις επόμενες εκλογές, κλάααααααμα η…”κυρία”, ως να ξαναβγούν σεργιάνι τα προεκλογικά χαμόγελα, οι χειραψίες, οι υποσχέσεις και τα μειδιάματα για να επαναληφθεί ο κύκλος!!! Μα γιατί διαμαρτύρεστε; Αυτή είναι η δημοκρατία μας, όπως την καμαρώνει και ο Μπουμπούκος σας!!!
    Υ.Γ. Εγώ κ.κ. άρχοντές μου σε τέτοιο κράτος με 400-500 (συνυπολογιζομένης και της τρομακτικής αύξησης των 0,30 καθαρά) ευρό το μήνα, όχι μόνο δεν θα σκεφτώ παιδιά να κάνω, αλλά ούτε και γυναίκα θα πλησιάσω στο χιλιόμετρο, γιατί και τα προφυλακτικά κοστίζουν! Και λέγοντας τη γνώμη μου θεωρώ πολύ ηλίθιο κάποιον αν κάνει – έστω και κατά λάθος – παιδιά μ’ ένα τέτοιο μισθό της πείνας! Κι όσοι διαφωνούν να πάνε να κάνουνε αυτοί παιδιά! Και ένα, και δύο, και τρία, και τέσσερα, και πέντε και δέκα και διακόσια για χάρη των αφεντικών που θα τους πίνουνε το αίμα. Αλλά να μη βγαίνουνε μετά στη ζητιανιά παίζοντας με τον οίκτο και την ανθρωπιά των άλλων!
    Κι ας προπαγανδίζετε εσείς την …”προίκα του μωρού” για τις “ωφελούμενες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ)” με κωλόπανα και ζηπουνάκια

  2. Υποκριτές

    Ήμουν συμβασιούχος της Περιφέρειας με μωρό λίγων μηνών! Με εκμεταλλεύονταν εξοντωτικά και τα λίγα χρήματα, 600 καθαρά το μήνα, τα παίρναμε με καθυστέρηση 3 – 4 μηνών. Μας φιλοξενούσαν οι δικοί μου, για να μπορώ να δουλέψω. Θυμάμαι μια φορά μετά τη δουλειά πήγα σουπερμάρκετ για να πάρω τα απαραίτητα για το μωρό. Πήρα τις μικρές συσκευασίες για να φτασουν τα χρήματα. Ο πατέρας άνεργος εν μέσω οικονομικής κρίσεως. Με το που έληξε η σύμβαση εργασίας πεταχτηκαμε κυριολεκτικά στο δρόμο. Εγώ αρρώστησα βαριά από τη στεναχώρια, έπαθα κακοήθεια, αυτός κατέληξε στη φυλακή… Αυτά για την Περιφέρεια και την αυλή της…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί