Ν. Τζανάκης: Περιμένουμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα

Νέο ρεκόρ στα κρούσματα κορονοϊού αναμένει σήμερα Τρίτη (11.1.2022) ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, καθώς θα ενσωματωθούν και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που προέκυψαν από τα θετικά self test με το άνοιγμα των σχολείων, τα οποία ανήλθαν πάνω από 15.000.

Ο καθηγητής έφερε ως παράδειγμα, μάλιστα, ότι ένα νέο ρεκόρ στα κρούσματα μπορεί να προκύψει με τους εξής τρόπους: Αν γίνουν 600.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας προσεγγίσει το 9 τότε τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 54.000 ενώ εάν ο δείκτης είναι πιο κοντά στο 8, οι νέες μολύνσεις μπορεί να είναι κάτω από 50.000.

«Ναι» στην επαναφορά μουσικής – Οι ψυχολογικοί και οι επιστημονικοί λόγοι

Ο κ. Τζανάκης τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση, λέγοντας ότι η λίγο χαμηλή μουσική όταν τρως έξω θα βοηθήσει στην ψυχολογία των πολιτών ενώ δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επί του πεδίου ότι όταν παίζει μουσική, όσοι μιλούν και επικοινωνούν εκτοξεύουν περισσότερα σταγονίδια.

Πότε θα κορυφωθεί το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον

Σχετικά με την κορύφωση του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον, ο κ. Τζανάκης υπενθύμισε ότι η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 20 με 25 Ιανουαρίου σύμφωνα με το μοντέλο τη ομάδας του, ωστόσο εάν αποδειχθεί ότι οι γιορτές δεν έχουν εκδηλώσει το πλήρες αποτύπωμά τους και τα σχολεία συμβάλλουν στη διασπορά, τότε ενδεχομένως να καθυστερήσει.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα πράγματα δεν είναι εύκολα»  και πρόσθεσε ακόμη ότι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων τώρα βρίσκεται στις 35.000, που σημαίνει ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός τότε θα μιλάμε για συνολικά 700.000 με 800.000 μολύνσεις έως το τέλος Ιανουαρίου.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει κατακόρυφη άνοδο στις νοσηλείες με αύξηση και των διασωληνώσεων και των νοσηλειών σε απλές μονάδες, σύμφωνα με αμερικανικά στοιχεία. Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή γίνονται κατά μέσο όρο 590 εισαγωγές στα νοσοκομεία και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν έως και 650.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί