Κορονοϊός: Μπάχαλο με τα κρούσματα στους μαθητές – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Τα θετικά κρούσματα που βγήκαν μέσω self test στους μαθητές μέχρι στιγμής «αγνοούνται» από την καταγραφή του ΕΟΔΥ

Με πανηγυρισμούς υποδέχτηκε η κυβέρνηση τα περίπου 25.000 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν τις δύο πρώτες ημέρες στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τα περισσότερα καταγράφηκαν σε μαθητές, παρόλο που η κυβέρνηση δεν ανέφερε συγκεκριμένα πόσα από αυτά εντοπίστηκαν στη μαθητική κοινότητα και πόσα στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Ωστόσο μέχρι στιγμής στα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν έχει αποτυπωθεί η αύξηση στα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, μετά τα 15.547 θετικά self test που καταγράφηκαν τη Δευτέρα, το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκαν 9.688 επιπλέον κρούσματα μετά την διενέργεια self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι πρόκειται για περίπου 1.000 εκπαιδευτικούς ενώ οι υπόλοιποι είναι μαθητές. Δηλαδή περίπου 1/10 κρούσματα αφορούν εκπαιδευτικούς, συνεπώς πάνω από 20.00 μαθητές υπολογίζεται ότι έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό μέσω self test.

Την ίδια στιγμή από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ δεν καταγράφεται κάποια ιδιαίτερη αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού στους μαθητές. Συγκεκριμένα Δευτέρα και Τρίτη ανακοινώθηκαν 13.931 νέα κρούσματα στις ηλικίες έως 17 ετών (6.033 κρούσματα τη Δευτέρα και 7.898 την Τρίτη). Στα ίδια επίπεδα ήταν και τα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί  τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας (3/1, 4/1), πριν δηλαδή ανοίξουν τα σχολεία, καθώς είχαν καταγραφεί 12.439 νέες μολύνσεις.

Πίνακας με κρούσματα
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στις 11/1

Και εδώ δημιουργούνται τα ερωτήματα: Δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα στον ΕΟΔΥ τα περίπου 20.000 θετικά κρούσματα που ανιχνεύθηκαν στους μαθητές μέσω self test, ή μήπως τα αυτοδιαγνωστικά τεστ ανατράπηκαν στη συνέχεια από τα rapid ή PCR (μοριακά);

Υπενθυμίζεται ότι οι επιστήμονες τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη προειδοποίησαν ότι τα κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ θα φτάσουν τις 60.000.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Κορονοϊός: Μπάχαλο με τα κρούσματα στους μαθητές – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ”

  1. single mother

    Λοιπόν. Για κάποιες μπορεί τα “μπακλαβαδάκια” τους, όπως αποκάλεσε η κ. Μπαλατσινού το μωρό Κικίλια, μπορεί να είναι μέσο βιοπορισμού ή και γενικά κερδοφόρος επιχείρηση, υπάρχουν όμως και γυναίκες, για παράδειγμα ανύπανδρες μητέρες, που απέκτησαν ένα παιδί και το μεγάλωσαν με ανείπωτο πόνο και ανείπωτες θυσίες.
    Δεν μπορούν να παίζουν έτσι με τα παιδιά των ανθρώπων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί