Επίθεση στον εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ – Τους έβαλε στη θέση τους ο Ν. Τζανάκης

“Μαθητές ήρθαν με αρνητικό τεστ χθες κι έφυγαν με κορονοϊό” κατήγγειλε ο Νίκος Παπαχρήστος

Σε νέα ανοίκεια επίθεση κατά του γραμματέα της ΟΛΜΕ, προχώρησαν στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, που όπως φαίνεται παθαίνουν αλλεργία με όποιον διαφωνεί με το ανάλαφρο αφήγημα της κυβέρνησης περί ανοίγματος των σχολείων.

Ο Νίκος Παπαχρήστος, που και σε προηγούμενη συνέντευξή του είχε δεχθεί μπούλινγκ, δέχθηκε νέα σφοδρή επίθεση όταν είπε ότι θα μπορούσαν να παραταθούν για δυο εβδομάδες οι σχολικές διακοπές λόγω της «έκρηξης» των κρουσμάτων κορωνοϊού και αντίστοιχα να παραταθεί κατά δυο εβδομάδες το σχολικό έτος.

«Είχαμε περιπτώσεις μαθητών που έκαναν το self test την προηγούμενη ημέρα, ήταν αρνητικό, ήρθαν στο σχολείο, αισθάνθηκαν αδιαθεσία, αποχώρησαν και χθες το βράδυ έκαναν το νέο self test και βγήκε θετικό. Μου έχουν αναφέρει οι διευθυντές τέσσερα τέτοια παραδείγματα, με αποτέλεσμα να έχουμε ιχνηλατήσεις σήμερα σε ολόκληρο το τμήμα. Πιθανόν θα είναι και περισσότερα» είπε στον ΣΚΑΪ.

«Είναι αυτό που έλεγε και ο κ. Βασιλακόπουλος ότι τα self test έχουν σχετική αξιοπιστία και όχι απόλυτη» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερο, ακόμα κι αν είχαν μπει στη λογική να ανοίξουν τα σχολεία τώρα, να μην άνοιγαν τα σχολεία τρεις μέρες. Να γίνονταν τα self test στις τρεις μέρες, να είχαμε μεγαλύτερο δείγμα αξιοπιστίας και ας ξεκινούσε την τέταρτη ημέρα το σχολείο».

Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, διαστρεβλώνοντας τα λόγια του γραμματέα της ΟΛΜΕ, του έκαναν σφοδρή επίθεση κατηγορώντας τον ότι θέλει να κάνει διακοπές και ότι η ΟΛΜΕ θέλει καθισιό διαρκείας.

«Δεν θέλετε ούτε τηλεκπαίδευση, ούτε ανοιχτά σχολεία, δυο εβδομάδες παράταση των διακοπών θέλετε», είπε ο Άρης Ποστοσάλτε που έκανε ότι δεν άκουσε τη δήλωση του γραμματέα της ΟΛΜΕ περί παράτασης του σχολικού έτους.

Παρών ήταν στη συζήτηση ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, ο οποίος έβαλε τα πράγματα και τους δημοσιογράφους στη θέση τους, λέγοντας ότι ο γραμματέας της ΟΛΜΕ έχει δίκιο για τη μειωμένη θετικότητα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών όπως επίσης ότι έχει δίκιο στο αίτημα για παράταση των διακοπών αφού υπάρχει η δυνατότητα παράτασης του σχολικού έτους.

Όπως επεσήμανε ο Νίκος Τζανάκης είναι σωστή η πρόταση της ΟΛΜΕ να άνοιγαν τα σχολεία μια εβδομάδα μετά για να μην υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων ενώ επεσήμανε ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει το 50%+1, επισημαίνοντας ότι από υγειονομική άποψη το θεωρεί ρίσκο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί