Εκτός εφημεριών παραμένει το Παίδων Πεντέλης παρά τις δεσμεύσεις Γκάγκα

Εκτός εφημεριών παραμένει το Παίδων Πεντέλης με σκοπό να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο, παρά τις χθεσινές υποσχέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Μόλις χθες η κ. Γκάγκα διαβεβαίωνε σε επίσκεψη της στο νοσοκομείο πως το νοσηλευτικό ίδρυμα θα συνέχιζε την τακτική λειτουργία του, χωρίς διακοπή εφημεριών, παρά το αρχικό πλάνο της κυβέρνησης για την μετατροπή του νοσοκομείου σε mega εμβολιαστικό κέντρο -για να διαψευστεί σήμερα όχι μόνο από τους εργαζόμενους αλλά και από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας.

Σε πρωινή εκπομπή (ΣΚΑΪ) ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως από την επόμενη εβδομάδα και για ένα χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα, οι εφημερίες θα διακοπούν: «Το Παίδων Πεντέλης αυτή τη στιγμή θα μπει ως εμβολιαστικό κέντρο, αλλά θα λειτουργεί κανονικά και για νοσηλείες. Εφημερίες έκανε εχθές, Δευτέρα και Πέμπτη. Κάνει εφημερίες ανά τέσσερις ημέρες, αλλά για ένα χρονικό διάστημα- του εμβολιασμού, που υπολογίζεται στις 3-4 εβδομάδες, δεν θα λειτουργήσουν οι εφημερίες».

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.» την άνευ προηγουμένου αποδιοργάνωση του νοσοκομείου, αφού δεν γνωρίζουν καν αν σήμερα κάνουν κανονικά εφημερίες. Δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση, ενώ παρά τις δεσμεύσεις της αναπληρώτριας υπουργού, δεν φαίνεται στο σύστημα πως το νοσοκομείο εφημερεύει.

Υπενθυμίζεται πως το Παίδων Πεντέλης εφημέρευε καθημερινά μέχρι το μεσημέρι και όλο το 24ωρο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εκατοντάδες παιδιατρικά περιστατικά καθημερινά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί