100.000 εμβόλια δώρισε η Ελλάδα στην Αγκόλα

Την πρόθεση της Ελλάδας να δωρίσει 100.000 εμβόλια κατά του κορονοϊού στην Αγκόλα ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας της χώρας Σίλβια Λουτουκούτα (Silvia Lutucuta). Η δωρεά αυτή, όπως και η αντίστοιχη στη Νιγηρία, την οποία ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών επισκέφθηκε χθες (10/1), έγινε στο πλαίσιο της δέσμευσης της Ελλάδας να συμβάλλει ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις επαναλαμβανόμενες υποδείξεις του ΠΟΥ, σημαντικός σταθμός σε αυτή την προσπάθεια είναι η ισότιμη πρόσβαση για τα εμβόλια για το σύνολο των χωρών παγκοσμίως, και όχι μόνο των δυτικών προνομιούχων, η πλεινότητα των οποίων έχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και σημαντικό πλεόνασμα εμβολίων κατά της Covid-19.

Αντίθετα, οι αναπτυσσόμενες χώρες, μεταξύ αυτών και της Αφρικής, έχουν εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού επί του συνόλου του πληθυσμού τους, ενώ τα εμβόλια για τον κορονοϊό φαντάζουν πολυτέλεια για χώρες όπως η Ανγκόλα και η Νιγηρία.

Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας της Αγκόλα στην πρωτεύουσα Λουάντα, ο Νίκος Δένδιας συζήτησε σχετικά με τις παγκόσμιες προκλήσεις της COVID-19.

Οι επαφές του Νίκου Δένδια στην Αγκόλα και τη Νιγηρία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στις δύο αυτές χώρες και εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της ενεργούς προώθησης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην αφρικανική ήπειρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί