Τι προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με αφορμή την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων

Τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της πανδημίας καταθέτει με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Στην επιστολή του αναφέρεται αναλυτικά:

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων Covid στη χώρα μας και η  επιβάρυνση στο Σύστημα Υγείας, ειδικότερα δε, στα νοσοκομεία, καθιστά σαφές  ότι η αξιοποίηση και η συστράτευση όλων μας για την προστασία της δημόσιας  υγείας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη.  

Για τον σκοπό αυτόν, προτείνουμε:  

την άμεση πρόσληψη όλων των ιατρών ειδικότητας παθολογίας,  γενικής ιατρικής, πνευμονολογίας, που βρίσκονται υπό κρίση στις ήδη  υπάρχουσες προκηρύξεις πρόσληψης,  

την άμεση πρόσληψη όλων των ιατρών που βρίσκονται στην λίστα  αναμονής προς ειδικότητα, 

τη δημιουργία συντονιστικών κέντρων, ανά Περιφέρεια, με την  λειτουργία τετραψήφιας τηλεφωνικής γραμμής για τους πολίτες, μέσω  της οποίας θα αξιολογούνται, θα ενημερώνονται και θα κατευθύνονται, 

είτε στον γιατρό της επιλογής τους, είτε σε γιατρούς από τη λίστα των  παθολόγων, γενικών γιατρών και πνευμονολόγων.  

τη δημιουργία COVID CENTERS σε κεντρικά σημεία των πόλεων, που θα λειτουργούν καθημερινά, από 8 π.μ. – 12 μ.μ., και θα  στελεχώνονται από ιδιώτες γιατρούς της πόλης. Στα σημεία αυτά θα αξιολογούνται οι ασθενείς που θα εμφανίζουν συμπτώματα Covid και θα  κατευθύνονται αναλόγως. 

την 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας, με  γιατρούς ειδικοτήτων (π.χ. καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, ΩΡΛ,  παιδίατρος), με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση των  εκτάκτων περιστατικών που δεν χρήζουν νοσηλείας. 

 Έχοντας ως στόχο την προάσπιση της υγείας και του αισθήματος ασφάλειας των  συμπολιτών μας, και με στόχο την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων μας, είμαστε  στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση και συνεργασία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί