ΚΚΕ: Ο λαός του Ηρακλείου να πάρει στα χέρια του την προστασία της Υγείας του

Ανακοίνωση της Τομεακής Επίτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού:

Με την επίκληση της «ατομικής ευθύνης» και με ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την εκτίναξη των κρουσμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι έχει επιλέξει τη «συνταγή» της «ανοσίας της αγέλης», αφού τα μέτρα ουσιαστικής προστασίας αντιμετωπίζονται ως «πολυτέλεια» και «κόστος».

Χαρακτηριστικά σε όλη την πόλη του Ηρακλείου από τη Δευτέρα 10/1 σταθερό σημείο για την διενέργεια δωρεάν rapid test θα υπάρχει μόνο στη πλατεία Ελευθερίας, αφού αυτό της Αγίας Αικατερίνης καταργήθηκε ενώ εξυπηρετούσε εκατοντάδες συμπολίτες μας καθημερινά, και το αμέσως κοντινότερο στο προαύλιο χώρο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας στον Εσταυρωμένο. Το δε ωράριο λειτουργίας τους παραμένει 09:00 -15:00! Όσο απομακρυνόμαστε από την πόλη του Ηρακλείου τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο αφού σε μεγάλους Δήμους όπως ο Δήμος Φαιστού και ο Δήμος Μαλεβιζίου, τέτοια σημεία ελέγχου λειτουργούν μόνο δυο φορές την εβδομάδα πρωινές ώρες!! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ατελείωτων ουρών και μεγάλη αναμονή σε κακές καιρικές συνθήκες. Ακόμα ένα μεγάλο μέρος Ηρακλειωτών αποκλείονται από τη διενέργεια δωρεάν rapid test αφού τα ωράρια λειτουργίας τους είναι απαγορευτικά για χιλιάδες εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές κ.α.

Απέναντι σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση, που θα επιδεινωθεί ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων και των Πανεπιστημίων, το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι η εξασφάλιση μαζικών κι επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ για όλους, με στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το αναγκαίο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό, με περισσότερες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και φυσικά με επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η δωρεάν χορήγηση μοριακών τεστ σε όσους το έχουν ανάγκη, με βάση τις επιστημονικές ενδείξεις και στο πλαίσιο της απαραίτητης ιχνηλάτησης.

Την ώρα που η ΜΕΘ COVID του ΠΑΓΝΗ αγγίζει σε πληρότητα το 100%  και άλλοι 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε κλινικές COVID στα δύο νοσοκομεία ( 30 Γ.Ν. Βενιζέλειο και 36 ΠΑΓΝΗ), με δεκάδες υγειονομικούς να βγαίνουν εκτός μάχης γιατί νοσούν και οι ίδιοι, η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει σε αναστολή υγειονομικούς και ταυτόχρονα να μην παίρνει κανένα μέτρο ενίσχυσής του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Απέναντι σε όλα αυτά, πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα. Ο λαός και η νεολαία του Ηρακλείου πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς να οργανώσουμε την πάλη για την προστασία της υγείας και της ζωής μας,να παλέψουμε για:

  • Τουλάχιστον ένα σημείο για δωρεάν rapid test για όλους ανά Δημοτικό Διαμέρισμα στο Δήμο Ηρακλείου και από ένα σε κάθε Δήμο του Νομού με διευρυμένο ωράριο 9.00 – 21.00 και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ειδική μέριμνα στη ΒΙΠΕ και στον οικισμό των σεισμοπλήκτων στο Αρκαλοχώρι. Επαναφορά του σημείου διενέργειας δωρεάν rapid test στην Αγία Αικατερίνη.
  • Να χορηγούνται δωρεάν οι μάσκες αυξημένης προστασίας που απαιτούνται (σε σχολεία, πανεπιστήμια, μεγάλους χώρους δουλείας, κ.α) 
  • Επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η δωρεάν χορήγηση μοριακού τεστ σε όσους το έχουν ανάγκη, με βάση τις επιστημονικές ενδείξεις και στο πλαίσιο της απαραίτητης ιχνηλάτησης.
  • Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, στα σούπερ μάρκετ, στα εμπορικά καταστήματα και αλλού.
  • Να πυκνώσουν τώρα όλα τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ειδικά στις ώρες αιχμής προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων. Να δημιουργηθεί ξεχωριστό δρομολόγιο για Πανεπιστήμιο-ΙΤΕ και ξεχωριστό για το ΠΑΓΝΗ.
  • Άμεση στελέχωση, με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, των νοσοκομείων του ΠΑΓΝΗ και Γ.Ν. Βενιζελείου.
  • Άμεση στελέχωση με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με την αναγκαία υποδομή των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί