Βαρυμπόμπη: Ζητούν από οικογένειες να πληρώσουν «φουσκωμένους» λογαριασμούς για το νερό που έσβηναν τις φωτιές!

Δύο οικογένειες στην Βαρυμπόμπη κλήθηκαν να πληρώσουν λογαριασμούς νερού που έφταναν και τα 430 ευρώ για το νερό που χρησιμοποίησαν για να σβήσουν τις φωτιές το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το avgi.gr οι τα χρήματα που έδιναν οι οικογένειες αυτές δεν ξεπερνούσαν ποτέ τα 50 με 70 ευρώ. Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πιο φουσκωμένος λογαριασμός που κλήθηκαν ποτέ να πληρώσουν αφορούσε το καλοκαίρι του 2020 με 140 ευρώ και τότε υπήρχε το ενδεχόμενο διαρροής.

Οι δύο οικογένειες όπως λένε χρησιμοποίησαν τον νερό από τα σπίτια τους, ώστε να καταφέρουν να αμυνθούν απέναντι στην φωτιά φέτος το καλοκαίρι. Ο πατέρας της μίας οικογένειας Παναγιώτης Κ. αναφέρει στην avgi ότι ο λογαριασμός, που βασίζεται σε κοινό ρολόι, αφορά το τρίμηνο που ξεκινά από 29 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου. Σε εκείνο το διάστημα περιλαμβάνεται βεβαίως η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη στις 3 Αυγούστου. Οπότε, η παραπάνω χρέωση φαίνεται πως έχει προκύψει απ’ το νερό που χρησιμοποιήθηκε εκείνες τις ημέρες για το σβήσιμο των εστιών.

Ο κ. Παναγιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά «Ενώ φροντίσαμε μόνοι μας στην ουσία να μην καούμε, τώρα μας ζητάει το κράτος να πληρώσουμε που σωθήκαμε!» .

Επιπλέον, χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι όλος ο κόσμος στην γύρω περιοχή χρησιμοποιούσε το δικό του νερό, καθώς ο κρουνός που βρίσκεται κοντά ήταν χαλασμένος και επιδιορθώθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα 3/1.

Επίσης, τονίζει ότι «Εκείνες τις ώρες δεν σκεφτόμασταν αν θα χαλάσουμε παραπάνω νερό ή λιγότερο. Σκεφτόμασταν μόνο τι πρέπει να κάνουμε για να αποτρέψουμε την καταστροφή» και πρόσθεσε ότι «Μου ήρθε ένα νερό 430 ευρώ το οποίο δεν το έχω καταναλώσει. Δεν το ’χω πιει, δεν το ’χω κάνει μπάνιο, δεν έχω πλύνει το παιδί μου».

Τέλος, σύμφωνα με την avgi, η οικογένεια έχει απευθυνθεί στην ΕΥΔΑΠ ζητώντας επανεξέταση του λογαριασμού, χωρίς αποτέλεσμα. Μετά από κάποια προσπάθεια, το τηλεφωνικό κέντρο τους απάντησε ως εξής: «Λυπάμαι, αλλά για εσάς δεν προβλέπεται κάτι».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί