“Τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ολόκληρου του πληθυσμού”!

Ο Σύλλογος Γονέων 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου απηύθυνε την παρακάτω επιστολή στους γονείς:

Αγαπητοί γονείς,

Ευχόμαστε σε όλους καλή χρόνια, χρόνια πολλά με δύναμη και υγεία!

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα το σχολείων μετά τις γιορτές προκαλούν την δικαιολογημένη οργή όλων μας!

Το άνοιγμα των σχολείων με το «μέτρο» τους ενός τεστ επιπλέον για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους, τη στιγμή που η πανδημία με τη νέα μετάλλαξη έχει φουντώσει, το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει πρακτικά καταρρεύσει, αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με παλινωδίες την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας, ανοίγοντας τα σχολεία στις 10 Γενάρη χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παρά τον δεκαπλασιασμό σχεδόν των κρουσμάτων το 15ήμερο των διακοπών λόγω Χριστουγέννων, το υπουργείο Παιδείας αρνείται να αφουγκραστεί τις αγωνίες εκατοντάδων χιλιάδων γονιών !

Αλλά ακόμα και όσον αφορά την πρόληψη, πάλι φορτώνει στις πλάτες των γονιών όχι μόνο την ευθύνη διενέργειας self, rapid και μοριακών τεστ, αλλά και το κόστος για τα 2 τελευταία, τη στιγμή μάλιστα που οι αυξήσεις στα τρόφιμα και το ρεύμα έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη της λαϊκής οικογένειας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι εγκληματικές! Η πολιτική της, οι συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη, η απόρριψη όλων των δίκαιων διεκδικήσεών μας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, τα μέτρα-καρικατούρα που ανακοινώνει, όχι απλά δεν υπηρετούν την προστασία της υγείας του λαού αλλά την υπονομεύουν.

Οι όροι λειτουργίας των σχολείων, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού, το απαράδεκτο 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα, το αίσχος της 5ήμερης καραντίνας,  τα self-test, που σε πολλές περιπτώσεις δεν γίνονται και δεν δηλώνονται με τον σωστό τρόπο, θα εκτινάξουν τα κρούσματα και πρακτικά  θα οδηγήσουν στη μη λειτουργία των σχολείων.

Με τα παραπάνω δημιουργούνται συνθήκες ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη των κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση ανακυκλώνει σχεδόν καθημερινά τα ίδια μέτρα χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει έστω και στοιχειωδώς τα αιτήματα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία που εδώ και 2 χρόνια διεκδικούν εκπαιδευτικά σωματεία, φορείς των γονιών και μαθητές.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την οργάνωση, το συντονισμό και τη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της υγείας των παιδιών μας και εμάς των ίδιων!

Συντονίζουμε τη δράση μας με τους άλλους Συλλόγους Γονέων, την Ένωση Γονέων Δ.Ηρακλείου.

Συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες που αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δ.Ηρακλείου:

  • Δευτέρα 10 του Γενάρη στις 13:00 παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ηρακλείου.
  • Τρίτη 11 του Γενάρη στις 13:00 κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση   Εκπαίδευσης
  • Τετάρτη 12 του Γενάρη στις 18.00, στο Πάρκο Γεωργιάδη, συμμετέχουμε στη σύσκεψη Συλλόγων Γονέων

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να παρθούν μέτρα για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, έστω και τώρα με ευθύνη του Υπουργείου, της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του Δήμου Ηρακλείου. Συγκεκριμένα για τις ανάγκες του 54ου Δημοτικού απαιτείται η αραίωση 2 τάξεων.
  • Με ευθύνη του Υπουργείου  να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών  (τουλάχιστον 2 δασκάλων για το 54ο Δημοτικό) και για να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις. Απαιτούμε την πρόσληψη 2 ακόμα καθαριστριών για το σχολικο συγκρότημα της π.Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
  • Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR κλπ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.
  • Να αυξηθούν τα σημεία για δωρεάν rapid test, με επιπλέον σημεία τουλάχιστον ένα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, με διευρυμένο ωράριο 9πμ-9μμ, με μόνιμες προσλήψεις στον ΕΟΔΥ. Καμία σκέψη για κλείσιμο του σημείου στην πλατεία Αγ.Αικατερίνης!
  • Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με  έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου για τα πρόσθετα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία, με κρατική ευθύνη.
  • Καμπάνια ενημέρωσης μέσα στη σχολική κοινότητα για την τήρηση των μέτρων προστασίας.
  • Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές σε όλους τους εργαζόμενους γονείς που βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά κέντρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί