ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όχι στην υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης με τη μετατροπή του σε Εμβολιαστικό Κέντρο

Την άμεση αντίδραση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη προκάλεσε η καταγγελία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για την επικείμενη ουσιαστική διακοπή της λειτουργίας του και τη μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο.

Δείτε:

Κλείνουν το Παίδων Πεντέλης για ένα μήνα, δύο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία

«Αδιανόητη η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Νοσοκομείο και μαζί με τους Βουλευτές του κόμματος Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Ζαχαριάδη αλλά και μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βόρειας Αθήνας ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους αλλά και τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο έγινε ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί παρά τον πιο πρόσφατο κρίκο σε μια μακρά αλυσίδα πολυετών προσπαθειών λειτουργικής υποβάθμισης του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Μια παράλογη προσπάθεια που εξελίσσεται από τη δεκαετία του ’90 ακόμη παρά που χάρη στις εργώδεις προσπάθειες των εργαζομένων του έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη όχι μόνο των κατοίκων των γύρω Δήμων αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ένα νοσοκομείο που καλύπτει ανάγκες νοσηλείας παιδιών από όλη τη χώρα. Κι αυτό παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ακόμη πιο εξοργιστικό όμως είναι το γεγονός πως η απόφαση αυτή έρχεται ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν από το άνοιγμα των σχολείων στο οποίο εμμονικά επιμένει η Κυβέρνηση παρά τους φόβους και τις σαφείς προειδοποιήσεις τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και των επιστημόνων. Μια απόφαση που αιφνιδίασε ακόμη και τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία επίσης δεν είχε ενημερωθεί σχετικά.

«Με την πράξη της αυτή η Κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμη υποβάθμιση του ΕΣΥ σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις της πανδημίας. Μια απόφαση εξοργιστική και ακατανόητη που δεν πρέπει να εφαρμοστεί αλλά να αποσυρθεί αμέσως. Οι οικογένειες της περιοχής έχουν ανάγκη ένα χρήσιμο και λειτουργικό νοσοκομείο για τα παιδιά τους, το ΕΣΥ στην Αττική δεν μπορεί να επιβαρυνθεί κι άλλο με κλείσιμο μιας μονάδας που έχει ήδη συμβάλει αποφασιστικά στην εκστρατεία εμβολιασμού, ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που οι εργαζόμενοί του στηρίζουν ενεργά το εμβολιαστικό πρόγραμμα όχι μόνο με την καθημερινή τους δουλειά, αλλά και με εργασίες δημοσιεύσεις και καμπάνιες», σημειώνει ο Κώστας Αρβανίτης.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν από την πλευρά της Διοίκησης η Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Ευσταθία Κατοίκου, και από την πλευρά των εργαζομένων ο Ηλίας Λιόλιος, Πρόεδρος των Εργαζομένων, ο Δ/ντής Παιδιατρικής Κων/νος Παπατζίμας, η διευθύντρια Ορθοπαιδικού Ιωάννα Πασπάτη, μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πεντέλης στην περιοχή αλλά και μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης του Κόμματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί