Παγώνη: Αδύνατο να γυρίσουν στη δουλειά τους ασθενείς με Covid μετά από πέντε μέρες

Για να δουλέψει κάποιος αποδοτικά μετά τη νόσηση με Covid πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δέκα μέρες, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ

Η πενθήμερη καραντίνα για όσους νοσούν με κορονοϊό δεν είναι αρκετή, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega εκτίμησε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

“Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που νοσούν με Covid, ακόμα και με απλά συμπτώματα, να γυρίσουν στη δουλειά τους την έκτη μέρα, γιατί και πυρετό να μην έχουν και τίποτα να μην έχουν, η καταβολή που αισθάνονται αυτοί οι ασθενείς, δεν μπορούν να γυρίσουν και να δουλέψουν. Αυτό είναι το πρώτο που βλέπουμε σε όλους αυτούς τους ασθενείς. Εμείς σαν νοσοκομειακοί γιατροί πιστεύουμε ότι δεν μπορούν να γυρίσουν την έκτη μέρα στη δουλειά τους, είναι αδύνατον. Οι άνθρωποι αυτοί τουλάχιστον για 4 μέρες μετά την όλη ιστορία αισθάνονται μεγάλη καταβολή. Δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους. Πώς θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι να δουλέψουν;“. ανέφερε η κ. Παγώνη, υποστηρίζοντας πως για να δουλέψει κάποιος αποδοτικά μετά τη νόσηση με Covid πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δέκα μέρες.

Όσον αφορά στην πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού το επόμενο διάστημα, σημείωσε: “Από εδώ και πέρα μέχρι τις 20 του μηνός θα υπάρχει μια σταδιακή άνοδος. Ελπίζουμε να φτάσουμε μέχρι 50, 60 χιλιάδες, να μην πάνε παραπάνω. Αυτό θέλουμε και όλοι αγωνιούμε γι’ αυτό, γιατί καταλαβαίνετε τι πίεση θα έχει το σύστημα υγείας έτσι και τα κρούσματα φτάσουν σε πολύ μεγάλους αριθμούς. Ήδη κλινικές άλλων ειδικοτήτων έγιναν κλινικές Covid μέσα στην ημέρα. Και πόσο θα αντέξουν αυτοί οι γιατροί και αυτοί οι νοσηλευτές; Ευτυχώς που δεν έχουμε δει συγκριτικά με τα κρούσματα διασωληνωμένους, αυτό είναι καλό προς το παρόν. Μετά τις 20 Ιανουαρίου, που θα είναι το peak το μεγάλο, ελπίζουμε να αρχίσουν να μειώνονται τα νούμερα αυτά”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί