ΠΟΕΔΗΝ: Υπερδιπλασιασμός νέων εισαγωγών – Κίνδυνος από την ενδονοσοκομειακή διασπορά

«Και σήμερα σε όλη τη χώρα δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους ή σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΠΟΕΔΗΝ η οποία κάνει λόγο για κατάσταση εκτός ελέγχου στα νοσοκομεία, παραθέτοντας τα στοιχεία από τη χθεσινή εφημερία.

Η διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης φαίνεται στα ΤΕΠ κορωνοϊού ενός εφημερεύοντος νοσοκομείου, όπου ασθενείς που θέλουν να κάνουν τεστ για κορωνοϊό στοιβάζονται με ασθενείς που θέλουν να εξεταστούν με κίνδυνο να κολλήσουν ο ένας τον άλλον, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «κυκλοφορούν στους διαδρόμους των νοσοκομείων περιμένοντας τα αποτελέσματα διασπείροντας τον ιό εντός του νοσοκομείου».

Επιπλέον, ανησυχία προκαλεί το γεγονός του υπερδιπλασιασμού των εισαγωγών, καθώς προκαλείται αφόρητη πίεση στο ΕΣΥ.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι χρειάζεται επίταξη ολόκληρων ιδιωτικών κλινικών χωρίς παζάρια για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ ο ΕΟΔΥ πρέπει να αξιοποιήσει τους ιδιώτες γιατρούς στο να επιτηρούν την επιδημιολογική πορεία του ιού στην κοινότητα και να κάνουν δωρεάν τεστ στους πολίτες.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Στην εφημερία του Λαϊκού Νοσοκομείου οι εισαγωγές λόγω κορωνοϊού έφτασαν τις 52, από τις 22 που καταγράφονταν σε προηγούμενες εφημερίες. Στο Κρατικό Νίκαιας έγιναν περίπου 35 εισαγωγές με τα κρεβάτια να γεμίζουν γρήγορα και ασθενείς να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Ίδια εικόνα και στο Παπαγεωργίου με 41 εισαγωγές. Οι 25 κλίνες ΜΕΘ έχουν γεμίσει ενώ 10 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ.

Και σήμερα σε όλη τη χώρα δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους ή σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ.

Επίταξη ιδιωτικού τομέα

Η επίταξη ιδιωτών γιατρών πρέπει να γίνει προκειμένου ο ΕΟΔΥ να τους αξιοποιήσεο στην παρακολούθηση περιστατικών κοροναϊού στη κοινότητα και να κάνουν τεστ δωρεάν στους πολίτες.

Θα πρέπει χωρίς παζάρια να γίνει επίταξη ολόκληρων κλινικών του ιδιωτικού τομέα για να εφημερεύουν εξίσου με τα νοσοκομεία, να εξετάζουν έκτακτα περιστατικά και να εισάγουν περιστατικά κοροναϊού για νοσηλεία όχι μόνο σε απλές κλίνες, αλλά και σε ΜΕΘ.

Μέχρι τώρα δέχονται περιστατικά κορωνοϊού για αποκατάσταση αφού πρώτα σταθεροποιούνται στα νοσοκομεία. Εάν γίνει το ίδιο είναι κοροϊδία.

Δεν έχει νόημα πια να στερείται το σύστημα από 7.000 υπαλλήλους που βρίσκονται σε αναστολή μεταξύ αυτών 2.500 ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, την ώρα που εργάζονται εκατοντάδες συνάδελφοι με ενεργή νόσο κοροναϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ για μείωση των ημερών καραντίνας.

Υπάρχει μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά ήδη με 2.500 συναδέλφους σε καραντίνα.

Σε σχέση με το περασμένο χειμώνα μετράμε 11.000 απώλειες από τα νοσοκομεία. 6.500 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις και τώρα 2.500 συνάδελφοι σε καραντίνα επειδή νοσούν. Από αυτούς περίπου 1.200 βρίσκονται στην Αττική.

Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ – Τεστ σε όλο το προσωπικό

Θα πρέπει να ανακληθούν οι επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Να επανέλθει η δεκαήμερη καραντίνα και η επιστροφή στην εργασία με αρνητικό τεστ.

Συνάδελφοι που έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα να υποβάλλονται σε τεστ και μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων να βρίσκονται σε καραντίνα.

Προληπτικά τεστ στο προσωπικό μια φορά την εβδομάδα. Μετά τους εμβολιασμούς σταμάτησε κάθε προληπτικός έλεγχος.

Με τις τωρινές οδηγίες του ΕΟΔΥ, υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους, αναβάλλονται χειρουργεία θεραπείες, εξετάσεις κ.α

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί