Αναγκάζεται να πάρει πίσω τις δηλώσεις του για τα αναξιόπιστα τεστ στην Κύπρο ο Αδ. Γεωργιάδης

Αναγκάζεται να πάρει πίσω τα περί αναξιόπιστων τεστ στην Κύπρο ο Αδ. Γεωργιάδης

Με ιλαροτραγωδία μοιάζει η τακτική του υπ. Ανάπτυξης που θέλησε να διαψεύσει πως χτες είπε ότι τα PCR στην Κύπρο κόστους 20 ευρώ είναι «χαμηλής αξιοπιστίας».

Δείτε: Απίστευτη δήλωση Άδωνη: Αναξιόπιστα, κινέζικα τα PCR που κοστίζουν 20 ευρώ στην Κύπρο

Χτες Τετάρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και κληθείς να σχολιάσει ότι η τιμή του μοριακού τεστ στην Κύπρο, ξεκινά από 25 ευρώ, είπε ότι αυτά είναι ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ο δημοσιογράφος εξήγησε στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι η πληροφορία αυτή δεν έρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, που νωρίτερα είχε μιλήσει στην ίδια εκπομπή.

Τότε, ο Άδωνις Γεωργιάδης άλλαξε τροπάρι. Είπε χαρακτηριστικά «χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν σάλο στην Ελλάδα, αλλά προφανώς ήταν και προσβλητικές για την κυβέρνηση της Κύπρου.

Η κωλοτούμπα

Σήμερα λοιπόν ο υπουργός Ανάπτυξης προσπάθησε να ισχυριστεί ότι δεν είπε ποτέ τίποτα τέτοιο. Σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Να το ξεκαθαρίσουμε: Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα. Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Κύπρου που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα €50 αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές».

Η αλήθεια

Η αλήθεια είναι όμως πως ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ευθέως «χαμηλής αξιοπιστίας» και «κινέζικα» τα εν λόγω τεστ.

Ακούστε το ηχητικό: 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί