“Η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ, τώρα βγάζει τον κόσμο από τα γήπεδα”

Ανακοίνωση από τον σύνδεσμο φίλων του ΟΦΗ “Λέσχη Ομιλοφρενών Μανώλης Ρασούλης” σχετικά με το πλαφόν του 10% στα γήπεδα:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Πριν μερικές μέρες η κυβέρνηση, σε εμφανή αμηχανία μπροστά στην αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει στα δύο χρόνια πανδημίας), αποφάσισε τη μείωση του επιτρεπόμενου αριθμού των φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων, με ταβάνι τα 1.000 άτομα ανά αναμέτρηση.

Θα αποφύγουμε τον πειρασμό να επιχειρηματολογήσουμε για το κατά πόσο ένα μέτρο που εκτοπίζει χιλιάδες άτομα από ανοικτούς και ελεγχόμενους χώρους σε κλειστούς (αλήθεια, τι νομίζετε; Ότι έχουν όλοι στο σπίτι τους συνδρομητική ή ότι δεν θα δουν τα ματς;) δεν θα είναι απλά αναποτελεσματικό αλλά τελικά θα αποδειχθεί και επιζήμιο. Ούτε θα σταθούμε στις κραυγαλέες αντιφάσεις των μέτρων που υιοθετούνται, που κάθε άλλο παρά επιστημονική βάση μοιάζουν να έχουν. Για όλα αυτά θα μιλήσουν άλλοι, πιο κατάλληλοι από εμάς. 

Αυτό όμως που θα πούμε, καθαρά και κρυστάλλινα, είναι ότι αν οι αγώνες μπορούν να γίνουν μόνο με δειγματοληπτική ή χωρίς καθόλου παρουσία φιλάθλων (όπως απείλησε κος Πλεύρης ότι θα συμβεί αν οι ομάδες δεν «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις»), τότε καλύτερα να μη γίνουν καθόλου. Για εμάς, ο κόσμος στο γήπεδο δεν αποτελεί το ντεκόρ στο τηλεοπτικό προϊόν, το οποίο καλό είναι να υπάρχει αλλά και αν λείψει δε χάθηκε ο κόσμος, η ζωή και το πρωτάθλημα συνεχίζεται. Ας αναβληθεί το πρωτάθλημα μέχρι να μπορέσουμε όλοι να επιστρέψουμε στο γήπεδο. Άλλωστε, το πιο πιθανό είναι ότι η ίδια η πραγματικότητα θα επιβάλλει την αναβολή των αγώνων, όσο αυξάνεται η διασπορά του ιού στο εσωτερικό των ομάδων.

Σε ότι μας αφορά, ως Λέσχη Ομιλοφρενών Μανώλης Ρασούλης, έχουμε αποφασίσει να απέχουμε από το γήπεδο για όσο ισχύει το συγκεκριμένο μέτρο.

ΟΧΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ

NO FANS – NO FOOTBALL

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί