Στο έλεος του επιτελικού κράτος και το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»

Στο έλεος του επιτελικού κράτους, βρίσκεται και το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς με την σύγχυση που επικρατεί με τις δηλώσεις των τεστ, χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η ταλαιπωρία για τους πολίτες, σχετίζεται με τις δηλώσεις των θετικών τεστ για τους εργαζόμενους στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς παρά τη διαβεβαίωση ότι το rapid test «καλύπτει» τους εμβολιασμένους, δεν αναγνωρίζεται, με αποτέλεσμα να απαιτείται μοριακό τεστ.

Βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, εάν πρόκειται για επιβεβαιωμένο κρούσμα, επιβάλλεται πενθήμερη καραντίνα, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί το rapid test και δεν απαιτείται μοριακό, ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία από την εργασία τους.

Σημειώνεται ότι για να εξασφαλιστεί άδεια για την καραντίνα των πέντε ημερών, πρέπει να αναρτηθεί στο σύστημα Εργάνη από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα το θετικό τεστ.

Το ζήτημα που δημιουργείται όμως, αφορά το γεγονός ότι το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (pcr), επομένως έκθετοι μένουν όσοι έχουν νοσήσει και είναι εμβολιασμένοι.

Σε ό,τι αφορά όσους δεν έχουν εμβιολιαστεί, θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και εφόσον είναι θετικό, το καταθέτουν για να λάβουν τις πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ωστόσο, οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί