Διάσωση τραυματισμένου ορειβάτη στην Κροατία – Για 13 ώρες τον ζέσταινε ο σκύλος του

Για ολόκληρες 13 ώρες ζέσταινε με το σώμα του τραυματία ορειβάτη στην Κροατία ο σκύλος που τον συνόδευε, μέχρι να τον εντοπίσουν οι διασώστες.

Ο τραυματίας ορειβάτης γλίστρησε σε πλαγιά 150 μέτρων στην ψηλότερη κορυφή του όρους Βέλεμπιτ και σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ και όπως αναμεταδίδει η ΕΡΤ, 27 διασώστες από το Γκοσπίτς, το Ζάνταρ, το Σπλιτ και την Ίστρια πήραν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης.

Ο ορειβάτης βρισκόταν σε πολύ δυσπρόσιτο έδαφος και η επιχείρηση διάσωσης κράτησε σχεδόν εννέα ώρες με την Κροατική Ορεινή Υπηρεσία Διάσωσης (HGSS) να κάνει λόγο μια από τις πιο δύσκολες που έχει οργανώσει ποτέ.

Οι διασώστες περιέγραψαν τι συνέβη στο Facebook και έγραψαν διθυραμβικά σχόλια για τον σκύλο που ήταν μαζί με τον ορειβάτη, τον Νορθ. Ο σκύλος δεν τραυματίστηκε, αλλά κουλουριάστηκε δίπλα στον ορειβάτη ζεσταίνοντάς τον με το σώμα του για 13 ολόκληρες ώρες.

«Η φιλία και η αγάπη μεταξύ ανθρώπου και σκύλου δεν γνωρίζουν σύνορα. Ο Νορθ πέρασε χωρίς τραυματισμούς, αλλά ο φίλος του, νεαρός ορειβάτης, δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Κουλουριάστηκε δίπλα του και τον ζέστανε με το κορμί του. Η πίστη του δεν τελείωσε με την άφιξη των διασωστών, ήταν ένας από εμάς που φρουρούσε τον άνθρωπο του για 13 ώρες. Από αυτό το παράδειγμα, μπορούμε όλοι να μάθουμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον», έγραψαν χαρακτηριστικά οι διασώστες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί