Σχολεία: Αυτό είναι το σχέδιο για την επαναλειτουργία τους στις 10 Ιανουαρίου

Η κυβέρνηση περιμένει εντός της εβδομάδας της εισηγήσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το σχέδιο της υπό-επιτροπής φαίνεται πως έχει κλειδώσει.

Όλες οι απόψεις συγκλίνουν στον να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, με την επιτροπή να χαρακτηρίζει ανεδαφικό το σενάριο να παραταθούν οι σχολικές διακοπές καθώς την μεθεπόμενη εβδομάδα τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν και να υπάρχει διασπορά και στα παιδιά.

Επιθυμία της επιτροπής να υπάρξει αλλαγή στο τέστινγκ, με τους μαθητές να υποβάλλονται σε έλεγχο με rapid αντί για σελφ τεστ, αν αυτό είναι εφικτό.
Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος: Σε περίπτωση εύρεσης κρούσματος, όλοι οι μαθητές , εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test . Παράλληλα, καταργείται ο «σταυρός» (τέστινγκ στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω , ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid τεστ σε όλους τους μαθητές της τάξης
Τα τεστ θα γίνονται επί 5 ημέρες αντί για 7.
Η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί