Ν. Τζανάκης: Ενεργό κρούσμα 1 στα 7 παιδιά – Να μην ανοίξουν τα σχολεία

Παράταση μιας εβδομάδας ή και δύο στην καλύτερη περίπτωση στις διακοπές των μαθητών, ώστε να ανακοπεί κατά το δυνατόν η έξαρση της πανδημίας, ζήτησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Προειδοποίησε δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι αν ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, θα αναγκαστούν να κλείσουν έπειτα από 5-10 μέρες λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, ενώ υποστήριξε ότι σταθεροποίηση ή ύφεση των κρουσμάτων θα παρατηρηθεί μετά τις 15 – 20 Ιανουαρίου.

«Περίπου ένα στα επτά παιδιά αυτή τη στιγμή από 0 έως 20 ετών είναι ενεργό κρούσμα. Κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον κρούσμα ενεργό… Είναι τόσο επιθετική και τόσο εκθετική η Όμικρον… Προτιμούμε τους γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή; Ή να είναι στο σπίτι και να απέχουν από τη δουλειά τους με τα παιδιά τους άρρωστα;» διερωτήθηκε.

«Το δικό μας μοντέλο δείχνει αυτή τη στιγμή ότι θα πάμε στα 50.000 με 55.000 κρούσματα μέσους κινητούς όρους, που σημαίνει ότι θα δούμε αιχμές πολύ παραπάνω. Η εβδομάδα θα κλείσει κατά πάσα πιθανότατα με 30.000 – 35.000 κρούσματα κινητό μέσο όρο» τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Υπογράμμισε δε ότι «από 1 έως 26 του μήνα είχαμε 135.909 ενεργά κρούσματα. Μέσα σε πέντε μέρες είχαμε όσα κρούσματα είχαμε τον υπόλοιπο Δεκέμβριο…  καταλαβαίνετε τι μάς περιμένει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί