Ευχές του προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη για την Πρωτοχρονιά

                    Το 2021 καταγράφεται ως μία από τις πιο ανατρεπτικές χρονιές των τελευταίων ετών – μια χρονιά που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στη ζωή των πολιτών. 

Η επιμονή της πανδημίας, η σφοδρότητα της ενεργειακής κρίσης, η ένταση των φυσικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εντάσεις, συνθέτουν μια εικόνα παγκόσμιας κρίσης που δοκιμάζει τα όρια των ανθρώπων ενώ αναπόφευκτα οδηγεί στην αναδόμηση των  συστημάτων αξιών των κοινωνιών και των πολιτικών προτεραιοτήτων.

Διανύουμε μια ιστορική περίοδο που ενώ οι προκλήσεις πολλαπλασιάζονται, οι λύσεις είναι σύνθετες και απαιτούν τη συνειδητή συμμετοχή των πολιτών.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναδεικνύεται η ανάγκη συστηματικής και διευρυμένης παρέμβασης του Δημόσιου Τομέα ιδιαίτερα για τη στήριξη και ανάπτυξη των συστημάτων υγείας, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής διαχείρισης και της κοινωνικής συνοχής. 

Σε αυτήν την συγκυρία η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στηρίζοντας την κοινωνία

Απαιτείται όμως ακόμα περισσότερη αποκέντρωση, με ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και εξασφάλιση σταθερών και αυξανόμενων πόρων. 

Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού και  της αδιαφορίας, της αναβολής των αποφάσεων και της μετάθεσης των ευθυνών στις μελλοντικές γενιές.  

Ατενίζουμε το 2022 με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. 

Οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται απαιτούν όραμα, δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και δημοκρατική συμμετοχή. 

Με αυτοπεποίθηση και σχέδιο μπορούμε να πετύχουμε υψηλότερους στόχους, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής και με αποτελεσματικότητα να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη και ποιοτική ανάπτυξη που εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον στη νέα γενιά

Ευχόμαστε και ελπίζουμε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη, με ειρήνη, με προσωπικές και συλλογικές επιτυχίες.

                                                      Χρόνια πολλά!                                                                            Καλή χρονιά!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί