Όλα «στο τραπέζι» για την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες

Μπορεί η κυβέρνηση να επιμένει σε κάθε τόνο ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, όμως η ραγδαία επέλαση της Όμικρον στη χώρα ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα. Εξάλλου οι τελευταίες δηλώσεις από κυβερνητικά χείλη δεν αποκλείουν κάτι τέτοιο, αφού παραπέμπουν στις εισηγήσεις των ειδικών και όπως φαίνεται κινούνται στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας».

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, είπε ότι ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουάριου, αλλά πρόσθεσε ότι έχουμε δέκα ήμερες μπροστά μας για να αξιολογηθούν τα δεδομένα.

Η υφυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις των ειδικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ σχολίασε ότι τα πρωτόκολλα που είχαμε μέχρι τώρα απέδωσαν, άσχετα που όλο το προηγούμενο διάστημα μολύνθηκαν αρκετά παιδιά μετά και το μέτρο του 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα.

Η υφυπουργός δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 έκλεισαν 200 τμήματα στα περίπου 81.000.

Μεταξύ άλλων είπε ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid test, αλλά διευκρίνισε ότι δεν έχουν λάβει τέτοια εισήγηση ακόμα από την επιτροπή.

Πάντως πολύ πιθανό είναι το σενάριο να μετατατεθεί κατά μια εβδομάδα η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και κατ’ επέκταση να μετατεθεί χρονικά και η λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ήδη το υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε τις εκδρομές.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 10 Ιανουαρίου», αλλά… δεν έβαλε και το χέρι του στη φωτιά. Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι απομένουν αρκετές ημέρες μέχρι να ανοίξει εκ νέου η εκπαίδευση, για να σημειώσει ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί τα δεδομένα κάθε μέρα, και όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση», ενώ δεν απέκλεισε την τροποποίηση των πρωτοκόλλων εάν αυτό εισηγηθούν οι ειδικοί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί