Τι ισχύει για take away, delivery, drive-through μετά τα μεσάνυχτα

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη διανομή φαγητού, την καθ’ οδόν εξυπηρέτηση και την παραλαβή από κατάστημα μετά τα μεσάνυχτα, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την Παρασκευή.

Οι υπηρεσίες take away, delivery και drive-through επιτρέπονται χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο των επιχειρήσεων και χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού / αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνει στο καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις εστίασης τα εξής:

«Στην ενότητα ΣΤ. του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 6290) προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών και χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού/αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί