Στους δρόμους κατά της ενοχοποίησής τους από την κυβέρνηση οι μουσικοί του Ηρακλείου (φωτο)

Στους δρόμους βγήκαν οι μουσικοί του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για τη στοχοποίησή τους από την κυβέρνηση, με την απαγόρευση της μουσικής για να μην… μεταδίδεται ο κορονοιος!

Τη δράση οργάνωσε το παράρτημα Κρήτης του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου με τη μορφή της παράστασης διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται:

“Η κυβέρνηση με απόφασή της απαγορεύει για ακόμη μια φορά την μουσική στέλνοντας και πάλι όλους μας στην ανεργία.Το μόνο μέτρο που παίρνει είναι η ατομική ευθύνη. Γίνεται εμφανές πια ποιός κλάδος πλήττεται άμεσα και χωρίς καμιά δέσμευση από όλη την ανεύθυνη κι επικίνδυνη διαχείριση της πανδημίας.

Μέσα στις γιορτές το μόνο μέτρο που βρίσκει ουσιαστικό είναι να χτυπηθεί ξανά ο χώρος των μουσικών. Γνωρίζουμε καλά τέτοιου είδους κινήσεις , από τον Αύγουστο του περασμένου καλοκαιριού καθώς και τι στάση πρέπει να κρατήσουμε. Είμαστε όλοι άνεργοι με κρατική εντολή χωρίς καμιά αποζημίωση και δεν θ ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Συμμετέχουμε ως Παράρτημα Κρήτης στο Πανελλαδικό-Πανκαλλιτεχνικό Συλλαλητήριο στις 10/1/2022 στο Ηράκλειο (θα βγεί ανακοίνωση σχετικά με την οργάνωση). ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΉΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ. Ήδη το Δ.Σ. του συλλόγου μας στην Αθήνα έχει πάρει απόφαση κινητοποίησης στο Υπουργείο Εργασίας αύριο 31/12 και ώρα 12με απαίτηση την εξασφάλιση του κλάδου μας”.

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι μουσικοί των Χανίων.

Δείτε: Μουσικοί Κρήτης: Είμαστε όλοι άνεργοι με κυβερνητική απόφαση

Διαμαρτυρίες των μουσικών της Κρήτης για την ενοχοποίηση της μουσικής από την κυβέρνηση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί