«Οι Αυξήσεις Στα Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια είναι Προκλητική Επίθεση στο λαϊκό Εισόδημα»

Ανακοίνωση από το ΠΑΜΕ Ηρακλείου

Την στιγμή που το εργατικό-λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται, μετράμε καθημερινά νεκρούς στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν και ενώ μόνο 1 στους 10 ανέργους παίρνει ακόμη και αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας,  όμως οι εφοπλιστές προχωρούν σε νέες αυξήσεις στα Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια!

Προχωρούν σε αυξήσεις που ξεπερνούν το 16% στα εισιτήρια των επιβατηγών πλοίων. Αυξήσεις που έρχονται να προστεθούν στις αυξήσεις  40% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια  μεταξύ 2010 – 2019! Αυξήσεις που έρχονται να προστεθούν:

Στον «Μηχανισμό στήριξης» του Υπουργείου Ναυτιλίας και της ΕΕ προς τους εφοπλιστές που τους έδωσε ζεστό χρήμα 79 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο της πανδημίας και επιπλέον 26 εκατ μέχρι το τέλος του 2021.

Στην χρηματοδότηση ενδονησιωτικών και διαπεριφερειακών ακτοπλοϊκών γραμμών με 370.000.000 ευρώ, μέσω πολυετών συμβάσεων από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Στην χρηματοδότηση 3 γραμμών του κεντρικού ακτοπλοϊκού δικτύου, με 300.000.000 ευρώ, από το πρόγραμμα «ΝΕΑΡΧΟΣ».  

Αυτή είναι η πολιτική της στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των κλινικαρχών, των εφοπλιστών που στον προϋπολογισμό του 2022, εν μέσω πανδημίας προχώρησε σε περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Ενώ ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας δεν προχωρά σε ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε προσλήψεις οδηγών και προσωπικού.

Ο λαός καλείται να πληρώσει το 95% των φόρων ενώ το εφοπλιστικό κεφάλαιο και δεν πληρώνει, και επιδοτείται και αυξάνει τις τιμές των εισιτήριων!

Την ίδια ώρα που λαός πεθαίνει από την έλλειψη υποδομών και στενάζει από την ακρίβεια, οι Κυβερνήσεις στέλνουν πελατεία σε κλινικάρχες και εφοπλιστές που απομυζούν τεράστια κέρδη.

Μόνο Ο Λαός θα Σώσει τον Λαό!

Να δυναμώσει ο κοινός αγώνας εργαζομένων, ναυτεργατών, νησιωτών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των εφοπλιστών, της κυβέρνησης

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 

  • Να παρθούν πίσω οι νέες αυξήσεις και να υπάρξει μείωση 50% των εισιτηρίων και ναύλων, ώστε να συμβαδίζουν με το επίπεδο των μισθών και συντάξεων των εργαζομένων.
  • Να διατηρηθούν και να διευρυνθούν παραπέρα οι εκπτώσεις των εισιτηρίων στις ευπαθείς ομάδες (συνταξιούχοι, άνεργοι, συμβασιούχοι, πολύτεκνοι κ.ά.).
  • Να παρέχονται δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, στρατιώτες, ΑΜΕΑ.
  • Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες φθηνές, ασφαλείς, σύγχρονες και με ναυτεργάτες που θα εργάζονται με μισθούς, κοινωνική ασφάλιση, οργανικές συνθέσεις, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους
  • Άμεσα μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί