Εξώδικο εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ προς τον διοικητή για την απεργία στις 23 Δεκεμβρίου

Εξώδικο προς τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), με αφορμή την κίνηση της δίοικησης να καλεί τους εργαζομένους να πάνε στα πόστα τους στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ απεργούσαν υπό την ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ, αφού κρίθηκε παράνομη η απεργία που είχαν προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

Το εξώδικο

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΠΟΠΟΚΠ)» με έδρα Πανεπιστημίου 67, 105 64 Αθήνα, ΑΦΜ 090261903, ΔΟΥ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της Αντώνη Κουρούκλη και τη Γραμματέα της Παναγιώτα Κίτσου.
ΠΡΟΣ
Τον Διοικητή e-ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή.
__________
Στις 23.12.2021 εξεδώσατε τη με αρ. 536074 εντολή σας με θέμα «Αναγνώριση απεργίας ως παράνομη» απευθυνόμενη στους Προϊσταμένους όλων των Διευθύνσεων και των Τμημάτων του e-ΕΦΚΑ.

Σε αυτήν γνωστοποιείτε ότι «με την υπ’ αριθμόν 691/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε παράνομη η απεργία που είχε προκηρυχθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής».

Καλείτε δε με το έγγραφό σας αυτό, όσους υπαλλήλους συμμετείχαν στην απεργία υποχρεωτικά (αφού χρησιμοποιείτε τη λέξη «οφείλουν») «να αναλάβουν αμέσως υπηρεσία».

Περαιτέρω με την αυτή εντολή σας καλείτε τους Προϊσταμένους όλων των Διευθύνσεων και των Τμημάτων του e-ΕΦΚΑ «να υποβάλουν στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού κατάσταση των υπαλλήλων της οργανικής μονάδας στην οποία προΐστανται και οι οποίοι προσήλθαν στις 23.12.2021 στην εργασία τους, καθώς και όσων απουσίαζαν, με την επισήμανση του λόγου απουσίας τους».

Επειδή, η ανωτέρω εντολή σας είναι σαφές ότι απευθύνθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η απεργία των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ, που καλυπτόταν συνδικαλιστικά από την ΑΔΕΔΥ, η οποία στις 22.12.2021 προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 23.12.2021, την οποία ούτε αναφέρετε ούτε μνημονεύετε στο εν λόγω έγγραφό σας.

Επειδή, παρίσταται σαφές ότι μη νομίμως καλέσατε τους υπαλλήλους που συμμετείχαν στην απολαύουσα τεκμηρίου νομιμότητας απεργία της ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν υπηρεσία, καθότι: α) το μεν η με αρ. 691/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή περί ώρα 11.00 στις δύο εναγόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις και ουδείς υπάλληλος μπορούσε να πληροφορηθεί την ύπαρξη και το περιεχόμενό της, β) οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν δικαίωμα να εφεσιβάλουν την ανωτέρω απόφαση έως τη Δευτέρα 27.12.2021 και άρα η απεργία που προκήρυξαν δεν έχει κριθεί τελεσιδίκως παράνομη, γ) στην ίδια τη με αρ. 536074/23.12.2021 εντολή σας δεν αναφέρετε καν το σκεπτικό της με αρ. 691/2021 απόφασης, ούτε ασφαλώς γνωστοποιείτε με αυτήν το κείμενό της, δ) ενώ σε κάθε περίπτωση και πριν από τη δημοσίευση της εν λόγω δικαστικής απόφασης είχε προκηρυχθεί απεργία της ΑΔΕΔΥ (από τις 22.12.2021), με αποτέλεσμα η συμμετοχή των υπαλλήλων στην εν λόγω απεργία στις 23.12.2021 να ήταν καθ’ όλα σύννομη και να μην είχατε εξουσία, χωρίς να προσβάλετε ευθέως τον πυρήνα του συνταγματικού τους δικαιώματος σε απεργία, να καλέσετε υποχρεωτικά (αφού αναφέρετε τη λέξη «οφείλουν» στο ανωτέρω έγγραφό σας) τους υπαλλήλους να αναλάβουν αμέσως υπηρεσία.

Επειδή, υπό τα ανωτέρω δεδομένα: α) ουδένας υπάλληλος όφειλε να αναλάβει υπηρεσία αφού συμμετείχε στη μη προσβληθείσα δικαστικώς απεργία της ΑΔΕΔΥ,

β) ούτε μπορούσε ούτε όφειλε εν ώρα απεργίας να πληροφορηθεί με οιονδήποτε τρόπο και πολύ περισσότερο να μελετήσει τη δικαστική απόφαση την οποία, ναι μεν μνημονεύετε στο έγγραφό σας, αλλά δεν περιγράφετε καν τι κρίθηκε με αυτήν και με ποιο σκεπτικό,

γ) ούτε μπορούσε να απαιτηθεί από τον υπάλληλο να απαντήσει σε τηλεφωνική όχληση στελεχών του Οργανισμού, ενώ βρισκόταν εν εξελίξει η απεργία της ΑΔΕΔΥ και που πάντως παρόμοιες τηλεφωνικές οχλήσεις δεν υποκαθιστούν την έλλειψη γνωστοποίησης του σκεπτικού της απόφασης, την οποία ούτε μπορούσαν ούτε όφειλαν να γνωρίζουν ή πολλώ μάλλον να αξιολογήσουν νομικά οι υπάλληλοι τη στιγμή που συμμετείχαν στην εν εξελίξει νόμιμη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ
για την παράνομη και αντίθετη στο άρθρο 23 παρ. 2 Συντ. εντολή σας που περιλαμβάνεται στο με αρ. 536074/23.12.2021 έγγραφό σας.


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Να απόσχετε από οιαδήποτε ενέργεια σχετίζεται ή θα έχει ως έρεισμα το εν λόγω έγγραφό σας, το οποίο οφείλετε να ανακαλέσετε από της εκδόσεώς του, ως μη γενόμενο.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
Θα προβούμε σε άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας αναγνωρίζει η κείμενη νομοθεσία έναντι υμών και έναντι παντός έτερου προσώπου συνέπραξε στην εκτέλεση της με αρ. 536074/23.12.2021 εντολής σας, ενώπιον παντός αρμόδιου δικαστηρίου και αρχής.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ον απευθύνεται, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής του, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες. 
Αθήνα, 24.12.2021
Για την ΠΟΠΟΚΠ

Ο Πρόεδρος    Η Γεν. Γραμματέας

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΙΤΣΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί