Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη «Δαίδαλος ΑΕ»

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Με φόρα προχωρά η διοίκηση της περιφέρειας Κρήτης την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών,  με όχημα τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της «Δαίδαλος ΑΕ».

Με προγραμματικές συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εκχωρεί η διοίκηση της περιφέρειας αρμοδιότητες των διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών της στη «Δαίδαλος ΑΕ». Δηλαδή, τον «αναπτυξιακό οργανισμό» που έστησε η περιφέρεια με δήμους της Κρήτης,  για να περάσουν αρμοδιότητες και υποδομές στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Τις αποφάσεις αυτές παίρνουν μαζί, με απόλυτη συμφωνία οι σύμβουλοι ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ. 

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση είχαν προειδοποιήσει -τόσο στη Βουλή όσο και στις περιφέρειες και τους δήμους – για το ότι οι περίφημοι «Αναπτυξιακοί Οργανισμοί» οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση και καταψήφισαν τους σχετικούς νόμους και αποφάσεις.

Η περιφέρεια Κρήτης επιταχύνει τα μέτρα που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ.

Υποκριτικά ισχυρίζεται ότι απλώς «εφαρμόζει τον νόμο», αλλά όχι μόνο δεν διαφωνεί με την κυβέρνηση, αλλά συμφωνεί απόλυτα και βιάζεται να εφαρμόσει κάθε αντιλαϊκό μέτρο.

 Αντί να διεκδικήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επαρκή κρατική χρηματοδότηση, αναβάθμιση των υπηρεσιών της για την εξυπηρέτηση των πολιτών, μεταφέρει αρμοδιότητες και ολόκληρες υπηρεσίες σε «Οργανισμούς», ως πρώτο σκαλοπάτι για την παραχώρησή τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η διοίκηση της περιφέρειας όχι μόνο αρνείται να προτείνει στην Κυβέρνηση τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στις υπηρεσίες της (λόγω covid, κοινωφελούς ΟΑΕΔ, κτλ), αλλά αρνείται ακόμα και να αναγνωρίσει επίσημα την πραγματικότητα, δηλ. ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες –όπως πχ ζήτησε πρόσφατα το σωματείο εργαζόμενων στην ΠΕ Ρεθύμνου.

Ο δήθεν «εκσυγχρονισμός» στον οποίο συναινούν όλες οι αστικές δυνάμεις στην περιφέρεια, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η δημιουργία ενός μικρού ευέλικτου επιτελικού κράτους, με λιγοστούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, που θα υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι του λαού.

Οι «Αναπτυξιακοί Οργανισμοί ΟΤΑ», μέχρι να παραχωρηθούν συνολικά στους επιχειρηματικούς ομίλους, θα εξυπηρετήσουν και ρουσφετολογικά δημάρχους και περιφερειάρχες για να προσλαμβάνουν με αδιαφανείς διαδικασίες ελαστικά εργαζόμενους.

Θα γίνουν οι άμεσοι συνεργάτες στα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων που θα εκμεταλλεύονται από κοινού, τοπικούς πόρους, γη και υποδομές, με βάση τις ιεραρχήσεις και τις επιδιώξεις τους σε κρίσιμα ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, οι ΑΠΕ, το μεταφορικό έργο, ο τουρισμός, η επιχειρηματική αξιοποίηση δημόσιων και δημοτικών εκτάσεων, ακτών και άλλων υποδομών, κ.λπ. Πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους, με πλήρη δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ενωμένοι, με τον οργανωμένο αγώνα τους να ανατρέψουν κυβερνήσεις και τοπική- περιφερειακή διοίκηση που η πολιτική τους γεννά ανεργία και φτώχεια. Να φτιάξουν ένα άλλο κράτος, το δικό τους, το μόνο που θα μπορεί να τους υπερασπίζεται πραγματικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί