Η Σύνοδος της Κρήτης εκλέγει το “τριπρόσωπο” για τη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, προκειμένου να εκλέξει τους τρεις ιεράρχες οι οποίοι θα αποτελέσουν το «τριπρόσωπο» από το οποίο θα προκύψει ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης.
Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί της Τρίτης όπου με μυστική ψηφοφορία οι οκτώ μητροπολίτες του νησιού θα εκλέξουν τους τρεις ιεράρχες οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι για τη θέση του νέου αρχιεπισκόπου της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης.

Τα ονόματα των τριών υποψηφίων θα τεθούν στη συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει στις 11-13 Ιανουαρίου υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για την τελική επιλογή είτε αυτή είναι ομόφωνη είτε κατά πλειοψηφία. Το «τριπρόσωπο» δεν σημαίνει ότι ο πατριάρχης είναι υποχρεωμένος να επιλέξει μεταξύ των τριών αυτών ιεραρχών, καθώς μπορεί να αποφασίσει κάποιο άλλο πρόσωπο. Είθισται, πάντως, και αυτό αναμένεται να γίνει και σε αυτήν την περίπτωση, να επιλέγεται κάποιος από τους προτεινόμενους ιεράρχες, οι οποίοι άλλωστε έχουν συγκεντρώσει και τις προτιμήσεις της συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Οι επικρατέστεροι πάντως εκ των οκτώ μητροπολιτών της Κρήτης θεωρούνται ο μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιος, ο Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου Ανδρέας και ο Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

Δείτε: Στους εφησυχάζοντες Ιεράρχες κατατάχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Εκκλησία Κρήτης: Ο Λάμπης ως ο αρχαιότερος Επίσκοπος του νησιού τοποτηρητής μετά τις εξελίξεις με τον πρώην Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί