Πάρος: Τρεις εκ των διασωθέντων του ναυαγίου κατηγορούμενοι ως διακινητές

Τρία άτομα συνέλαβε η Λιμενική Αρχή Πάρου, οι οποίοι κατηγορούνται ως διακινητές και επέβαιναν στο ιστιοφόρο που ανετράπη την παραμονή των Χριστουγέννων βορειοδυτικά της Πάρου, όπου έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι και διασώθηκαν 63.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, οι τρεις άνδρες, ηλικίας 40, 31 και 31 ετών, φέρονται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία με το αντίτιμο των 9.000 ευρώ κατά κεφαλή.

Στην ανακοίνωση του αρχηγείου του Λ.Σ. αναφέρονται οι κατηγορίες της παράνομης διακίνησης και μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία, της πρόκλησης ναυαγίου, της ανθρωποκτονίας με δόλο και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Προσεχώς, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, όχι μόνο από την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και από όλες τις υποθέσεις των τελευταίων ημερών που κατέληξαν τραγικά, προκειμένου να ανευρεθούν και διασυνδεθούν και άλλα μέλη των οργανωμένων κυκλωμάτων που θέτουν σε κίνδυνο και πνίγουν τις ανθρώπινες ζωές με μοναδικό στόχο των διακινητών το παράνομο κέρδος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί