Κορονοϊός: Πλήρη σύγχυση προκαλεί η κυβέρνηση με τις διαρκείς παλινωδίες της- Τώρα συζητά κι άλλα μέτρα

Προαναγγελίες του υπουργού Υγείας για το ωράριο σε διασκέδαση και απαγορευτικά σε αθλητικές εκδηλώσεις μετά τις 3 Ιανουαρίου, ενώ ξεκαθαρίζει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά.

Πλήρη σύγχυση προκαλεί η κυβέρνηση με τις διαρκείς παλινωδίες της και τα ασταμάτητα μπρος-πίσω στις αποφάσεις της για την πανδημία, την οποία όμως αφήνει εν τω μεταξύ να επελαύνει ανεξέλεγκτη. Μόλις την προηγούμενη Τρίτη (21 Δεκεμβρίου), στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του μέτρου του υποχρεωτικού ράπιντ τεστ για την είσοδο των εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους της εστίασης με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Μέτρο που ως γνωστόν εξέταζε η κυβέρνηση αλλά τελικά έκανε πίσω μετά τις έντονες αντιδράσεις. Και ταυτόχρονα ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποστήριξε στη συνεδρίαση εκείνη ότι «αυτή τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα. Αρκεί, το τονίζω, να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία ήδη υπάρχουν», φανερώνοντας έτσι την απροθυμία της κυβέρνησης να πάρει μέτρα εν όψει των γιορτών. Αλλά μόλις μία μέρα μετά συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών και δύο μέρες μετά η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα, συνεχίζοντας τα μπρος-πίσω της.

Ομως και πάλι τα μέτρα αυτά, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ή η αναστολή δημόσιων εκδηλώσεων, ήταν πολύ λίγα και πολύ αργά, με την κυβέρνηση να κρατάει άλλα ενδεχόμενα μέτρα για μετά την Πρωτοχρονιά, παρά την επέλαση της πανδημίας. Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, σήμερα Δευτέρα, θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή και στη συνέχεια η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει νέα μέτρα και για τις 3 Ιανουαρίου και μετά. Περιγράφοντας τα μέτρα αυτά, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «δεν θα παραπέμπουν είτε σε ειδικά είτε σε γενικά lockdown» και είπε ότι θα αφορούν «τη διασκέδαση, όπου εκεί θα εξεταστούν διαφορετικά σενάρια αναφορικώς με το ωράριο.

Θα αφορούν τις εκδηλώσεις και κυρίως τις αθλητικές εκδηλώσεις οι οποίες θα υπάρχουν, θα αφορούν το σκέλος της τηλεργασίας καθώς επίσης και θα αφορούν γενικότερα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται με πιο αυστηρό τρόπο και θα αφορούν τις δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες». Το αποτέλεσμα ήταν βέβαια και πάλι η σεναριολογία για τα επικείμενα μέτρα να φουντώσει, αλλά σε κάθε περίπτωση -όπως προκύπτει από την κατεύθυνση των μέτρων αυτών- η κυβέρνηση υποχρεώνεται πλέον να αναιρέσει στην πράξη τη μέχρι τώρα γραμμή της που μιλούσε για μέτρα μόνο στους ανεμβολίαστους, παραδεχόμενη πως, παρά την πολύ µεγάλη σηµασία του εµβολίου που προστατεύει από τη βαριά νόσηση, δεν σηµαίνει ότι παύουν να κολλούν και να µεταδίδουν και οι εµβολιασµένοι.

Και ενώ ετοιμάζεται να πάρει μέτρα κατόπιν εορτής, η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται να κοιτάξει το ζήτημα της αραίωσης σε χώρους συγχρωτισμού, όπως λ.χ. τα σχολεία, με τον Θ. Πλεύρη να λέει ότι τα επικείμενα μέτρα «δεν θα αφορούν, τουλάχιστον αυτή είναι η επιθυμία της κυβέρνησης, σχολεία. Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Από εκεί και πέρα αν χρειαστεί, μπορεί να επικαιροποιηθεί το πρωτόκολλο βάσει του οποίου λειτουργούν». Και τι άλλο αρνείται η κυβέρνηση; Τη διάθεση δωρεάν ράπιντ τεστ στους πολίτες, με τον Αδωνι Γεωργιάδη (MEGA) να βρίσκει την… απόλυτη δικαιολογία: «Αν η κυβέρνηση επιδοτήσει ράπιντ για όλο τον πληθυσμό ασταμάτητα και για πάντα, είναι δισεκατομμύρια και θα χρεοκοπήσουμε, θα έχουμε μνημόνιο. Αυτό θέλετε;»

Με πληροφορίες από ΕΦΣΥΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί