Για δύο χρόνια ο κορονοϊός δεν κολλούσε στα ΜΜΜ, τώρα κολλάει!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε επί δυο χρόνια να μοστράρει στην κοινωνία το αντιεπιστημονικό αφήγημα ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επί δυο χρόνια, επέλεξαν να μην ενισχύσουν τα ΜΜΜ και απλώς να περιφέρουν παραποιημένες μελέτες που υποστήριζαν ότι είναι αμελητέο το ποσοστό της διασποράς.

Μετρό κόσμος
EUROKNISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ήταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που από το βήμα της Βουλής επέκρινε όσους ζητούσαν άμεσα μέτρα στα ΜΜΜ, παρουσιάζοντας γαλλική μελέτη, το ποσοστό της διασποράς του κορονοϊού στα ΜΜΜ είναι, μόλις, 1,2%.

Μόνο που αυτό δεν ήταν αλήθεια. Γιατί στη μελέτη του γαλλικού ΕΟΔΥ που επικαλείτο ο πρωθυπουργός και αποκάλυψε το avgi.gr, το ποσοστό του 1,2% αφορά αποκλειστικά και μόνο τα αεροπλάνα, τα πλοία, τα τρένα και όχι τις αστικές μεταφορές όπως είναι το μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Επί δυο χρόνια, επέλεξαν να εμφανίζεται με προκλητικό τρόπο ο Κώστας Καραμανλής και να κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες λέγοντας ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι τα ΜΜΜ είναι εστίες υπερμετάδοσης. Μάλιστα ο υπουργός Μεταφορών κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για μιζέρια

Συνωστισμός στο μετρό
EUROKINISSI

Και έρχονται τώρα, μετά από δυο χρόνια να πάρουν το πιο απλό και αυτονόητο μέτρο. Να φορούν οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, διπλή χειρουργική μάσκα ή υψηλής προστασίας μάσκα N95.

Δείτε επίσης: Νέα μέτρα: Μάσκα παντού, ακύρωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων (Βίντεο)
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί