Δολοφονία Νίκου Σαμπάνη: Έκθετη η ΕΛ.ΑΣ. – Παλιοσίδερα το βασικό πειστήριο του εγκλήματος

Εν αγνοία της ανακρίτριας οι αστυνομικοί επέστρεψαν το κλεμμένο όχημα στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος το πήγε για σκραπ

Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας στην έρευνα για την ανθρωποκτονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικούς καθώς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά δυο ακόμα Ρομά, προκύπτουν από την αποκάλυψη ότι το βασικό πειστήριο του εγκλήματος, το κλεμμένο όχημα, έχει γίνει παλιοσίδερα.

ΠΕΡΑΜΑ

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, τρεις ημέρες μετά την ανθρωποκτονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη και την απόπειρα κατά δυο ακόμα Ρομά, οι αστυνομικοί επέστρεψαν το κλεμμένο όχημα στον ιδιοκτήτη του χωρίς να ενημερώσουν την ανακρίτρια και πριν ολοκληρωθεί η ανάκριση.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος στις 5 Νοεμβρίου το πήγε για παλιοσίδερα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το βασικό πειστήριο του εγκλήματος.

Η οικογένεια του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, πληροφορήθηκε ότι το αυτοκίνητο έχει καταστραφεί όταν έκανε αίτημα στο Δ΄ Ανακριτικό τμήμα Πειραιά και ζήτησε να πληροφορηθεί πού βρίσκεται το όχημα με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι είχε γίνει παλιοσίδερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντικείμενα – πειστήρια που συνδέονται με κακουργηματικά αδικήματα και περιέχονται στις δικογραφίες δεν επιστρέφονται παρά μόνον όταν εκδικαστεί η υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Εφημερίδα των Συντακτών, το αυτοκίνητο με το οποίο ο Ρουπακιάς πήγε στο Κερατσίνι και δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα δεν έχει επιστραφεί ακόμα στην αδελφή του δολοφόνου στην οποία και ανήκει καθώς η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης βρήκε τραγικό θάνατο από τις σφαίρες αστυνομικών στις 22 Οκτωβρίου ενώ επέβαινε με δυο φίλους του σε αυτοκίνητο που είχαν κλέψει.

Ο καταιγισμός των πυροβολισμών έγινε αφού οι τρεις ανήλικοι Ρομά είχαν σταματήσει και όπως καταγγέλλουν είχαν σηκώσει ψηλά τα χέρια για να παραδοθούν.

Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν 36 σφαίρες κατά των τριών νεαρών Ρομά καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι περισυνέλλεξαν 36 κάλυκες αλλά μόνο 18 βολίδες.

Η καταστροφή του αυτοκινήτου με απόφαση των αστυνομικών αρχών που «εξαφάνισαν» το βασικό πειστήριο του εγκλήματος, πρακτικά και ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα για πρόσθετη λήψη βιολογικού υλικού, αποτυπωμάτων.

ΠΕΡΑΜΑ
(EUROKINISSI / ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ)

Όπως δεν υπάρχει και η δυνατότητα να εξεταστεί από τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και να βγουν συμπεράσματα από τη φορά και τη θέση των πυροβολισμών στο αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί επιμένουν ότι ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τους ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ στην πραγματικότητα οδηγός ήταν ο 14χρονος που διέφυγε και παραδόθηκε λίγες ημέρες μετά. Ο 14χρονος κατά την περιγραφή του επεσήμανε ότι «σταματήσαμε, σηκώσαμε ψηλά τα χέρια και μας πυροβόλησαν».

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Να σημειωθεί ότι η στάση του  Τάκη Θεοδωρικάκου είχε προκαλέσει σάλο καθώς  κατηγορήθηκε για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος είχε επισκεφθεί τους συλληφθέντες αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ, έσπευσε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα να πανηγυρίσει την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί