Ακόμη μια τραγωδία ανοιχτά των Αντικυθήρων: 4 νεκροί σε ναυάγιο

Το ιστιοφόρο που μετέφερε τους πρόσφυγες, φέρεται να είχε αναχωρήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία – Καλώντας τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112 οι πρόσφυγες ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 100 άτομα

Δυο μέρες μετά την τραγωδία στην Φολέγανδρο, τουλάχιστον τέσσερις σοροί, έχουν περισυλλεγεί – έως τώρα – από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Αντικυθήρων, μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρόσφυγες κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112, αναφέροντας ότι στο σκάφος επιβαίνουν περίπου 100 άτομα.

Ξεκίνησε επιχείρηση από το λιμενικό σώμα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης ΕΚΣΕΔ, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν στη βραχονησίδα Πρασονήσι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 90 άτομα, ενώ τέσσερις σοροί βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή από πλωτό σκάφος του λιμενικού.

Το ιστιοφόρο που μετέφερε τους πρόσφυγες, φέρεται να είχε αναχωρήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Στην επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού των προσφύγων συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, δύο πλωτά του λιμενικού σώματος και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών πνέουν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ακόμη μια τραγωδία ανοιχτά των Αντικυθήρων: 4 νεκροί σε ναυάγιο”

  1. όπως τόσοι άλλοι

    Στο περιοδικό Elle η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ειδική γραμματέας του υπουργείου μετανάστευσης για τα ασυνόδευτα ανήλικα, υπογράφει ένα περίεργα συγκινητικό κείμενο, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει το φθόνο κάποιων για το γεγονός ότι η ίδια διόρισε κοντά της στο υπουργείο ενήλικα πλέον προσφυγόπουλα… Λοιπόν, δεν μπορούν οι νεοδημοκράτες να κατηγορούν τους πάντες για φθόνο και να ξέρει ότι για τους χιλιάδες ανέργους είναι προκλητικό να γίνονται διορισμοί “με μέσον”, όποιον και αν αφορούν.
    Επιπλέον θα της πρότεινα να κάνει μια βόλτα στα αρμόδια γραφείο εδώ, ώστε να δει πώς φέρονται όχι στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, αλλά στα ελληνόπουλα με ένα αλλοδαπό γονιό. Η υποκρισία σας περίσσεψε και μόνο μια λέξη σας αρμόζει πια: Δρόμο!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί