Στη Βουλή η επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμ. Ανατολικής Κρήτης από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, κατέθεσαν την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ με την οποία ζητείται να διασφαλιστεί η νομιμότητα και να μην προχωρήσει η ‘’όποια τακτοποίηση’’ αυθαίρετων στα ευαίσθητα οικοσυστήματα.​

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ:

Με πρόσφατη τροπολογία, δόθηκε παράταση στην υλοποίηση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε ευαίσθητα οικοσυστήματα και ειδικότερα για έργα που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού.

Την ίδια στιγμή, στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν ενεργές εργολαβίες με εξασφαλισμένα χρήματα από το πράσινο ταμείο για κατεδαφίσεις που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις. Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος οι εργολάβοι οι οποίοι ανέλαβαν τις σχετικές εργασίες, να ξεκινήσουν μια δικαστική διεκδίκηση των νομίμων αμοιβών, χωρίς να έχει υλοποιηθεί το έργο κατεδάφισης. Η δε αναστολή, ισχύει έως τις 31.3.2022 με την επερχόμενη τουριστική περίοδο η οποία το 2023 αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα, βάση δεδομένων από τον τουριστικό κόσμο, να δίνει εκ νέου αναβολή.

Εύλογα αναρωτιόμαστε:

– Ως πότε θα επιβραβεύεται η παρανομία και η αυθαιρεσία;

– Ως πότε οι εναπομείναντες δημόσιοι χώροι θα είναι δέσμιοι;

Και όλα αυτά ενώ έρχεται ο χειμώνας και οι βροχές , με τους υδάτινους αποδέκτες «κατειλημμένους» και την αγωνία των πολιτών στο κατακόρυφο.

Παρακαλούμε να διασφαλιστεί επιτέλους η νομιμότητα , να προχωρήσουν στις κατεδαφίσεις και σε καμιά περίπτωση να μην προχωρήσουν στην ‘’όποια τακτοποίηση’’ αυθαίρετων στα ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις και ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τι προτίθεται να πράξει για το συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί