Νέο εσκαφέα ερπυστριοφόρο παρέλαβε η Π.Ε. Ηρακλείου

Θα ενισχύσει την Πολιτική Προστασία και την υπηρεσία Τεχνικών Έργων

Ενισχύεται περαιτέρω ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας  και το έργο της υπηρεσίας τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου μετά την παραλαβή ενός νέου εσκαφέα ερπυστριοφόρου. 

Το μηχάνημα κόστους 164.920 ευρώ εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020  στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιώσιμη ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» με συνολικό προϋπολογισμό 1.206.000 ευρώ. 

Το νέο ερπυστριοφόρο παρέλαβαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα Διοίκησης Οργάνωσης Ζαχαρίας Δοξαστάκης, παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλη Φακουκάκη, του προϊσταμένου του τμήματος τεχνικού εξοπλισμού Π.Ε. Ηρακλείου Χριστόφορου Μαλανδράκη και του στελέχους του γραφείου κίνησης Γιώργου Μηναδάκη.

Στο ίδιο πλαίσιο και με στόχο τη βελτίωση της ετοιμότητας στην διαχείριση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και την αντιμετώπιση των κινδύνων, η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη παραλάβει τεχνικό εξοπλισμό αποτελούμενο από:

  • έναν ισοπεδωτή (Grader)
  • δύο αποσπώμενους Αλατοδιανομείς 
  • τέσσερα μη επανδρωμένα ιπτάμενα μέσα (drones) 
  • ένα υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα και
  • ένα Πολυμηχάνημα, τύπου UNIMOG, με Λεπίδα Εκχιονισμού, Αλατοδιανομέα και Κλαδοκόπτη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί