Τεστ για όλους προαναγγέλλει ο Πλεύρης

Έντονος είναι ο προβληματισμός για το επιδημιολογικό αποτύπωμα του κορονοϊού και της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα την περίοδο των γιορτών. Σε αυτό το μήκος κύματος, η κυβέρνηση, δια στόματος Θάνου Πλεύρη, φαίνεται πως προκρίνει τη λύση των μαζικών διαγνωστικών τεστ για όλο τον πληθυσμό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας είπε πως κάτι τέτοιο βρίσκεται ανάμεσα στις σκέψεις της κυβέρνησης ώστε να υπάρξει μια συνολική επιδημιολογική εικόνας της χώρας και συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτό που εξετάζουμε είναι ότι κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπάρξει ένα τεστ συνολικά όλου του πληθυσμού, υπό την έννοια να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αυτός είναι ο προβληματισμός μας, όταν είναι να ειπωθούν οι αποφάσεις, θα ειπωθούν».

Όσον αφορά τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, είπε πως στην Ελλάδα το στέλεχος δεν έχει τη δυναμική που παρουσιάζει στον υπόλοιπο κόσμο, εκτιμώντας όμως ότι θα απασχολήσει πολύ έντονα τη χώρα μας τον Ιανουάριο και για αυτόν τον λόγο, δοκιμάζονται όπως είπε εκτατά σχέδια: «Καθημερινά έχουμε μια πτώση στα κρούσματα, γεγονός που μας δείχνει ότι ακόμα κι αν κρύβεται η Όμικρον πίσω από την Δέλτα, δεν έχει την ίδια δυναμική με το εξωτερικό. Κάθε χώρα έχει τα μοντέλα της, αυτή τη στιγμή το κύμα είναι έντονο σε πολλές χώρες. Εμείς τώρα έχουμε μια αποκλιμάκωση του 4ου κύματος, περιμένοντας την έλευση του 5ου κύματος που θα οφείλεται στην Όμικρον. Ανησυχούμε για ενδεχόμενη φρενήρη διασπορά».

Ακόμα, υποστήριξε πως τα Χριστούγεννα θα αποτελέσουν μίας μορφής οδηγό και για την πρωτοχρονιά. Όπως είπε, η λειτουργία των καταστημάτων το συγκεκριμένο διάστημα θα κρίνει τις αποφάσεις για την λειτουργία τους την Πρωτοχρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί