Σύσκεψη με Τσιόδρα και χωρίς λήψη μέτρων στο Μαξίμου

Στη σκιά της απαξίωσης της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα από την κυβέρνηση και με την «Ο» να σαρώνει την Ευρώπη, η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Σύσκεψη στο Mέγαρο Μαξίμου για τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και παρουσία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Η σύσκεψη έλαβε χώρα με τη συνηθισμένη της σύνθεση και έγινε εκτάκτως σήμερα αντί για τη Δευτέρα (όπως ήταν προγραμματισμένο), καθώς ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται αύριο στη Βουλγαρία, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Κίριλ Πέτκοφ και με τον πρόεδρο της χώρας Ρούμεν Ράντεφ.

Κατά τη σύσκεψη έγινε αναφορά στους νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που μπήκαν σε ισχύ, σε μια προσπάθεια «να κερδίσουμε χρόνο» –όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά– τη στιγμή που η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτατα στον πλανήτη. 

Όπως έγινε γνωστό, δεν αποφασίστηκε η λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια στιγμή, ορισμένες χώρες της Ευρώπης έχουν προβεί ήδη σε επιβολή lockdown –με πιο πρόσφατη την Ολλανδία–, άλλες χώρες το… ξορκίζουν (όπως η Γερμανία), ενώ αρκετές κυβερνήσεις εξετάζουν την επιβολή νέων περιορισμών είτε μέσα στα Χριστούγεννα (όπως η Βρετανία) είτε με την έναρξη του νέου έτους (Ιταλία).

Ο Τσιόδρας, η μελέτη και ο πρωθυπουργός

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στη σύσκεψη ήταν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, του οποίου η σημαντική μελέτη που συνυπέγραψε μαζί με τον καθηγητή Θ. Λύτρα και είδε προσφάτως το φως της δημοσιότητας, απαξιώθηκε από επίσημα κυβερνητικά χείλη τις τελευταίες ημέρες. 

Όλα αυτά τη στιγμή που ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το ποιος τελικά παρέλαβε τη μελέτη, με τον πρωθυπουργό και άλλα κυβερνητικά στελέχη να «πετούν το μπαλάκι» δεξιά και αριστερά, κατά το δοκούν.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη μελέτη άφησε έκθετη την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τόσο για τις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την 1η Δεκεμβρίου περί θνητότητας εκτός ΜΕΘ, όσο και για τη συνολική διαχείριση της πανδημίας: με το ΕΣΥ χωρίς να έχει ενισχυθεί ουσιαστικά και να βρίσκεται στο «κόκκινο» εδώ και πολλούς μήνες, και τον αριθμό τον νεκρών να προσεγγίζει (ή και να ξεπερνάει) καθημερινά τριψήφιο αριθμό.

Μοιραία, απολύτως αναμενόμενη ήταν η έντονη κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής από την αντιπολίτευση, το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2022. 

Σφοδρή ήταν η επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Η πρόταση Τσίπρα –που φέρεται να αποφασίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το ποτήρι ήδη έχει ξεχειλίσει και τα πράγματα στη χώρα οδεύουν από το κακό στο χειρότερο– αιφνιδίασε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που με αλαζονικό τρόπο επιχείρησε να υπερβεί την κριτική και τα πυρά της αντιπολίτευσης, αρνούμενος σε κάθε περίπτωση να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις για τη μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί