Ομοφοβική επίθεση από συμμαθητές τους καταγγέλλουν μαθήτριες στη Θεσσαλονίκη

Δύο μαθήτριες στη Θεσσαλονίκη δέχτηκαν απειλές, καθώς και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους, επειδή στο πλαίσιο ανταλλαγής δώρων ενόψει των εορτών εμφάνισαν σημαιάκια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Όλα ξεκίνησαν μέσα στην σχολική αίθουσα, όπου και πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή δώρων, παρουσία καθηγητή. Όταν μία από τις δύο μαθήτριες έδωσε σε φίλη της τα σημαιάκια του pride, κάποιοι από τους υπόλοιπους συμμαθητές αντέδρασαν.

Οι αντιδράσεις μεταφέρθηκαν και στην ώρα του διαλείμματος, όταν μία ομάδα μαθητών φέρεται να έσκισε κάποιες από τις σημαίες, να επιτέθηκε λεκτικά εναντίον των κοριτσιών, να τις απείλησε, χρησιμοποιώντας ανάρμοστες φράσεις και φωνάζοντας: “Δε χωρά η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα“!

Οι γονείς των δύο μαθητριών που βρέθηκαν στο επίκεντρο των αντιδράσεων, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες του GRtimes, να καταγγείλουν εντός των επόμενων ωρών το περιστατικό στην αστυνομία, καθώς εκφράζουν φόβους για την ασφάλεια των παιδιών τους, κατά την παραμονή τους στο σχολείο.

“Ποιος μας διασφαλίζει ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογες απειλές σε βάρος των παιδιών μας;” “Ποιος είναι υπεύθυνος να τα προστατέψει, αν όχι η διεύθυνση και οι καθηγητές;”, αναρωτιούνται.

Από τη μεριά τους οι μαθήτριες περιγράφουν: “Μαζί με τα δώρα, τα πράγματα μας (και τις σημαίες στα χέρια) προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτήν την απόσταση των 50 μέτρων από την τάξη στο γραφείο. Αγόρια άρχισαν να μας κυνηγούν, να μας απειλούν προσπαθώντας να μας πιάσουν και να μας σκίσουν τις σημαίες. Μόλις φτάσαμε στο γραφείο είχαν μαζευτεί γύρω στα 60 άτομα και μας φώναζαν π@@νες, σατ@@ριες, κάτω οι gay στην Ελλάδα, θα σας βιάσουμε, Θα σας σκοτώσουμε κλπ.”

Το GRTimes ήρθε σε επικοινωνία με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, εκπρόσωπος του οποίου ανέφερε πως “δεν γνωρίζουμε ακριβώς τί έχει συμβεί, καθώς ο κάθε μαθητής και ο κάθε γονέας, περιγράφει και μια διαφορετική εκδοχή. Διερευνούμε το περιστατικό, σε επικοινωνία τόσο με τους γονείς, όσο και με τη διεύθυνση“.

Πληροφορίες από τη διεύθυνση του σχολείου, φέρονται να επιβεβαιώνουν το περιστατικό.

“Οι δύο μαθήτριες μας ενημέρωσαν αιφνιδιαστικά ότι θέλουν να αποχωρήσουν νωρίτερα από το σχολείο χθες, γιατί όπως μας εξήγησαν, δέχτηκαν απειλές. Μετά από άμεση έρευνα του περιστατικού, επιχειρήσαμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Προειδοποιήσαμε μάλιστα κάποιους από τους μαθητές που φέρονται να συμμετείχαν στο περιστατικό πως θα τους επιβληθούν κυρώσεις, σε περίπτωση που συνεχίσουν”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί