Οχι από τον Μητσοτάκη στο αίτημα του Αλ. Τσίπρα για εκλογές

Πίσω από την άσχημη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και από την «δέσμευσή» του για ολοκλήρωση της τετραετίας προς τέρψιν των επενδυτών κρύφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να απαντήσει στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών, με μία αλαζονική και γεμάτη χαμόγελα εμφάνιση, αφού κέρδισε χρόνο από την εμφάνιση του Γιώργου Γεραπετρίτη στο βήμα της Βουλής, που έδωσε τον τόνο και για την ομιλία του πρωθυπουργού.

Δείτε επίσης: Την παραίτηση Μητσοτάκη ζήτησε ο Α. Τσίπρας- Για πρώτη φορά αίτημα για εκλογές (Βίντεο)

Με μία ομιλία με περισσές δόσεις αλαζονείας και κομπασμού, ο πρωθυπουργός επέλεξε να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο αίτημά του για παραίτηση της κυβέρνησής του, πως «υπήρξαν ουκ ολίγες ευκαιρίες που θα μου επέτρεπαν να πάω σε εκλογές με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο του Ιουλίου του 2019», επικαλούμενος τα ποσοστά που του δίνουν κατά καιρούς οι δημοσκοπήσεις.

«Ενδεικτικά, τον Μάιο και Ιούνιο του 2020 όταν τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης επιεικώς στρατοσφαιρικά» δεν δίστασε να αναφέρει, κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα πως «είμαι σίγουρος πως εσείς θα το είχατε κάνει».

Απαντώντας στις κατηγορίες περί ψεμάτων της κυβέρνησης και του ίδιου σε μία σειρά από ζητήματα, ο Κ. Μητσοτάκης αντέτεινε πως «το ότι είμαι ψεύτης είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο που έχει ακουστεί εδώ και καιρό», ενώ σε ένα σπάνιο δείγμα πρωθυπουργικού κεφιού, ανέφερε πως «θα είχε πολύ πλάκα να προκήρυσσα εκλογές για να δω τον πανικό στα μάτια σας».

Στη συνέχεια, προσπαθώντας να επανέλθει στη σοβαρότητα, επικαλέστηκε πως τα όσα έχει καταφέρει η χώρα, με παραδείγματα τις επενδύσεις που έχουν έρθει, την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων και την «ευνοϊκή μεταχείριση από την ΕΚΤ για τα ομόλογα», το έχει κάνει χάρη στη σταθερότητα και την πολιτική συνέχεια, υποστηρίζοντας πως «δεν θα τη διακινδυνεύσω γιατί έχω ευθύνη να μην το κάνω».

Μάλιστα, σε ένα ακόμα σημείο ειρωνείας, επικαλέστηκε και την άσχημη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, εγκαλώντας τον Αλ. Τσίπρα για μία «καταστροφική αντίφαση», αντιτείνοντας πως «από τη μία αναγνωρίζετε το υγειονομικό πρόβλημα, και έρχεστε σήμερα να ζητήσετε εκλογές», σπεύδοντας να επικαλεστεί τις νέες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν μεγάλη αύξηση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ.

«Έχω εξήγηση γιατί το κάνατε σήμερα, ζητήσατε εκλογές όχι γιατί πιστεύετε πως θα είστε πρώτο κόμμα, αλλά γιατί φοβάστε πως θα είστε τρίτο κόμμα, η αιτία είναι δίπλα σας, οι αναταράξεις στην κεντροαριστερή πολυκατοικία» ανέφερε, κλείνοντας το μάτι στη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν δίστασε να ταυτίσει την πολιτική κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους «θεματοφύλακες του Συντάγματος», διαμαρτυρόμενος για την έκκληση του Αλ. Τσίπρα προς τους πολίτες.

«Είπατε, “καλώ τις ελληνίδες και τους Έλληνες, προσέξτε, να αντισταθούν, να απαιτήσουν να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων και να επιβάλλουν το συνταγματικό τους καθήκον και δικαίωμα”. Με όλους αυτούς τους θεματοφύλακες του Συντάγματος έχετε καμία σχέση; Τα ίδια λένε κι αυτοί, τις ίδιες ακραίες απόψεις, στο περιθώριο της κοινωνίας είστε» απάντησε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λοιπόν εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους στο τέλος της τετραετίας, δεν αλλάζει η προσέγγισή μου« ανέφερε ακόμα, πασχίζοντας με αυτόν τον τρόπο να αποσείσει την κριτική που δέχεται στη Βουλή, η οποία πάντως σήμερα δεν περιορίστηκε στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δέχθηκε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και αυτοθαυμαζόμενος πως όλα τα ξέρει, όλα τα ελέγχει, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να απαντήσει για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που τον εκθέτει πολιτικά και ηθικά για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ λόγω της πίεσης στο ΕΣΥ.

«Πρόκειται για δεδομένα τα οποία πρώτος εγώ επικαλούμαι εδώ και πολλούς μήνες, πολύ νωρίτερα από την δήθεν παράδοση της μελέτης στην κυβέρνηση, όχι στο Μέγαρο Μαξίμου» είπε ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «ουδέποτε την πήραμε εμείς στα χέρια μας».

Πιστός στη γραμμή που χαράχθηκε από την αρχή που η «καυτή πατάτα» έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό, ο πρωθυπουργός, θέλησε να υποβαθμίσει τη μελέτη και να απαξιώσει την επιστημονική κοινότητα. «Δεν περίμενα καμία μελέτη κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το Σύστημα Υγείας και να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ» ανέφερε και επανέλαβε πως είχε εντοπίσει και ίδιος το πρόβλημα πριν την μελέτη.

Μέτρα… μόνο για Δεκέμβριο

Για ακόμα μια φορά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη στην ανακοίνωση πρόσκαιρων μέτρων απέναντι στο σφοδρό κλίμα ακρίβειας και ανατιμήσεων: αποβλέποντας ξανά στις εντυπώσεις κι όχι στην ουσία του προβλήματος, τη στιγμή που πλήττονται με έντονο τρόπο οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της χώρας.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε 

→ Πρόσθετη αύξηση ενίσχυσης στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τον μήνα Δεκέμβριο

→ Αύξηση έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% για τον Δεκέμβριο

→ Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί