Μ. Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ): «Εκλογές πολύ πριν το τέλος της 4ετίας – Μεταβατικός προϋπολογισμός με το βλέμμα στις εκλογές»

Εκλογές πολύ πριν το τέλος της 4ετίας προέβλεψε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, Μιχάλης Κατρίνης, στην τοποθέτησή του για τον προϋπολογισμό, που ψηφίζεται απόψε. Όπως σημείωσε, τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμoύ έχουν ορίζοντα υλοποίησης το καλοκαίρι του 2022.

Όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πήρε τη μεζούρα» για να μετράει το πολιτικό κόστος σε κάθε μέτρο που ανακοίνωνε.

Υποστήριξε ότι πρόκειται για προϋπολογισμό μεταβατικού χαρακτήρα, ώστε να καλύπτει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές. Όπως είπε, ο προϋπολογισμός είναι επίσης συντηρητικός και αναποτελεσματικός, και το Κίνημα Αλλαγής θα το καταψηφίσει, εκτός από τις δαπάνες για την Άμυνα, κατά την πάγια τακτική του κόμματος.

Πρόκειται, όπως είπε για προϋπολογισμό χωρίς όραμα και σχέδιο, καθώς η αισιοδοξία της κυβέρνησης δεν λάμβανει υπ’ όψιν της το τεράστιο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος που συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ κλιμακώνονται ο πληθωρισμός και η ακρίβεια.

Όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας, ο Μιχάλης Κατρίνης, τόνισε ότι «το τέλος της πανδημίας δεν ήρθε επειδή το κήρυξε η κυβέρνηση, η πανδημία είναι εδώ» και κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι εργαλειοποίησαν την πανδημία και τους επιστήμονες, χωρίς ποτέ να τους ακούσουν ουσιαστικά.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην περιβόητη μελέτη για τις ΜΕΘ των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα, ρώτησε ποιος είναι αυτός που είδε αυτή τη μελέτη από την κυβέρνηση, ποιο θεωρείται το ανώτατο πολιτικό επίπεδο, αν αυτό δεν είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, και πότε θα μάθουμε τελικά αν και ποιος τη διάβασε και γιατί δεν έκανε κάτι να βελτιωθεί η κατάσταση στο πιεζόμενο σύστημα υγείας.

Όσον αφορά τις προβλέψεις του προϋπολογισμού για την Υγεία, τόνισε ότι αναφέρονται 600 εκατ. ευρώ, αλλά «με αστερίσκο», σημειώνοντας ότι το ποσό αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να υπερηφανεύεται η κυβέρνηση, διότι συνιστά μείωση σε σχέση με το 2021. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει έως σήμερα το σύστημα υγείας, έχει επιλέξει να ενισχύσει τους ιδιώτες του τομέα, αποδίδοντάς της «μίσος» για το ΕΣΥ που δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Γεννηματά.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι περιμένει από τον νέο ηγέτη του Κινήματος Αλλαγής εποικοδομητική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι που πραγματικά επιθυμεί», ενώ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντάς τον για λαϊκισμό και μικροπολιτική.

Όπως είπε, εποικοδομητική αντιπολίτευση έκανε επί της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά το Κίνημα Αλλαγής και θα συνεχίσει να κάνει και με τη νέα ηγεσία του.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί