Με άρθρο του Συντάγματος έβαλε στη θέση του τον Γ. Γεραπετρίτη ο Γ. Κατρούγκαλος

“Το άρθρο 38, παράγραφος 1 προβλέπει, εκλογές, όπως ζήτησε ο Πρόεδρός μας”

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιχείρησε από το βήμα της Βουλής να εμφανίσει «αδιάβαστο» τον Αλέξη Τσίπρα στην πρόταση – πρόκληση που απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

Ο υπουργός Επικρατείας, υποστήριξε ότι ακόμα και να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός θα δίνονταν διερευνητικές εντολές και θα είχε πάλι το προνόμιο της συγκρότησης κυβέρνησης.

Δείτε: Αθλιότητα του σημιτικού Γεραπετρίτη σε βάρος Τσίπρα- Πώς προκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό (βίντεο)

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης καταλόγισε άγνοια του Συντάγματος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα επικαλέστηκε και τις γνώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Τι το ήθελε, αφού ο Γιώργος Κατρούγκαλος του απάντησε, λέγοντάς του επί της ουσίας ότι αγνοεί τις επιταγές του Συντάγματος.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ο κ.Γεραπετριτης καταλόγισε στον Αλ. Τσίπρα, επικαλούμενος και εμένα, άγνοια Συντάγματος, γιατί, τάχα, και να παραιτηθεί ο ΠΘ, τίποτα δεν θα άλλαζε, γιατί οι διερευνητικές εντολές θα κατέληγαν στην ίδια κυβέρνηση.
Το άρθρο 38, παράγραφος 1 προβλέπει, αντιθέτως, εκλογές, όπως ζήτησε ο Πρόεδρος μας».

Κι όπως σχολίασε ο Ακρίτας Καϊταντζής, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ και πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για ύλη που διδάσκεται στο πρώτο εξάμηνο της Νομικής Σχολής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί